ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΚ: Εξελέγη αντιπρόεδρος ο Δημ. παπαδημούλης

Εικόνα του άρθρου ΕΚ: Εξελέγη αντιπρόεδρος ο Δημ. παπαδημούλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2017, 20:52
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέλεξαν σήμερα το απόγευμα οι ευρωβουλευτές. Οι αντιπρόεδροι προέρχονται από έξι πολιτικές ομάδες του ΕΚ και μεταξύ τους είναι και ο Έλληνας ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης (Ευρ.Ενωτ.Αριστερά).

Οι αντιπρόεδροι που εκλέχθηκαν στον πρώτο γύρο:

Ψήφισαν στον πρώτο γύρο: 680, Λευκά ή άκυρα: 62, Έγκυρα: 618, Απόλυτη πλειοψηφία: 310

Οι αντιπρόεδροι που εκλέχθηκαν στον δεύτερο γύρο:

Ψήφισαν στο δεύτερο γύρο: 672, Λευκά ή άκυρα: 34, Έγκυρα: 638, Απόλυτη πλειοψηφία: 320

Η σειρά των 14 Αντιπροέδρων είναι αποτέλεσμα των ψήφων που συγκέντρωσαν.

Μετά την εκλογή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές, από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα, καθώς και την Ευρωομάδα μου, που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους.

Θα προσπαθήσω να τιμήσω αυτήν την αυξημένη ευθύνη, εκπροσωπώντας όσο καλύτερα μπορώ τον Ελληνικό λαό, την πολιτική μου ομάδα, αλλά και τους στόχους για ένα ισχυρότερο και πιο διαφανές Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος του Προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, θα εργαστώ για μια Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει γρήγορα και ριζικά».

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2014, στην τότε εκλογή Προεδρείου του ΕΚ, ο Δημ. Παπαδημούλης είχε συγκεντρώσει 302 ψήφους, επί συνόλου 717 εγκύρων ψηφοδελτίων, ποσοστό 42,1%. Να γίνει πιο δημοκρατική, κοινωνική και ελκυστική στους πολίτες, για να αποφύγει μια διαλυτική κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back