ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αποκαλύψεις και σπασμωδικές κυβερνητικές αντιδράσεις

Εικόνα του άρθρου Τέμπη: Αποκαλύψεις και σπασμωδικές κυβερνητικές αντιδράσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2024, 11:36
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά ζητήματα εγείρει ρεπορτάζ του «Βήματος», που αναφέρει ότι ουσιαστικά το ηχητικό της συνομιλίας μηχανοδηγών-σταθμάρχη έχει υποστεί επεξεργασία, λίγο πριν την τραγωδία των Τεμπών, ώστε να επιτείνεται η διάσταση του ανθρώπινου λάθους.

Αυτή τη δικαιολογία προβάλλει εμφατικά η κυβέρνηση, από την πρώτη κιόλας στιγμή, απερχόμενη κάθε πολιτικής ευθύνης για τα γεγονότα που οδήγησαν στο συμβάν.

Όλο το ρεπορτάζ του «Βήματος» είναι εδώ.

Εν τάχει, αναφέρει ότι η εντολή του σταθμάρχη για αναχώρηση, δεν απευθυνόταν στη μοιραία αμαξοστοιχία, αλλά σε τοπικό συρμό.

Η κυβέρνηση απάντησε με δύο ανακοινώσεις, μια επίσημη και μια «κυβερνητικών πηγών», στις οποίες προσπαθεί να αντιπαρέλθει το ρεπορτάζ, χωρίς όμως πειστικά επιχειρήματα.

Αφενός, παραπέμπει στη δικαιοσύνη για τα συμπεράσματα, αφετέρου κατηγορεί την εφημερίδα για «παραπλανητικό τίτλο» και επιμένει στο μοναδικό επιχείρημα του «ανθρώπινου λάθους», γιατί «ο σταθμάρχης έχει αναγνωρίζει την ύπαρξη ‘ανθρώπινου λάθους’».

Με την επίσημη ανακοίνωση, καταφέρεται εναντίον της εφημερίδας για το δημοσίευμα.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρά πυρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των υπουργών και των στελεχών της, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τη βία».


Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια της κυβέρνησης. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής -όπως πρώτο κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας-, θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης».


Η Νέα Αριστερά με ανάρτηση του εκπροσώπου της, Κωστή Καρπόζηλου, τονίζει: «Η κυβέρνηση αυτή μας προσβάλλει. Κάθε μέρα. Από την πρώτη μέρα. Δεν πάει άλλο».


ΣΧΟΛΙΑ
Americλanos
Κι ακόμα καθόμαστε και τους κοιτάμε. Ελπίζω ο ελληνικός λαός να πράξει το χρέος του στις ευρωεκλογές, αν και καθυστερημένα, με τόκο υπερημερίας 41%
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back