ΤΕΕ-Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεργασία στην αντιμετώπιση καταστροφών

Εικόνα του άρθρου ΤΕΕ-Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεργασία στην αντιμετώπιση καταστροφών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2024, 09:58

Η συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζεται, με σκοπό την ασφάλεια και προστασία της ευρύτερης κοινωνίας της περιοχής από φυσικές καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κινδύνων», που έγινε την περασμένη Δευτέρα, οι διοργανωτές στάθηκαν στη σημασία της συνεργασίας αυτής.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Ο Γιάννης Τσίγκρος, πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, τόνισε τη σημασία της αμοιβαίας υποστήριξης και επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας τον ρόλο του ΤΕΕ ως τεχνικού συμβούλου σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού και πρόληψης καταστροφών.

Έκανε επίσης αναφορά στην προεργασία για τον έλεγχο των σχολείων της πόλης και τη δημιουργία μητρώου μηχανικών για τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο δημοσίων κτιρίων σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, ο κ. Ανδρέας Αντωνάκος, προϊστάμενος Τμήματος Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε στη σύνταξη σχεδίων αντιμετώπισης και τον ρόλο των Δήμων στην προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back