ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

TechFuse: 5 και 6 Απριλίου στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου TechFuse: 5 και 6 Απριλίου στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2024, 13:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 5 και 6 Απριλίου θα γίνει στα Γιάννενα, στα παλιά σφαγεία, το TechFuse, το συνέδριο που διοργανώνουν η κοινότητα ψηφιακών νομάδων C.Ioannina, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κόμβος Καινοτομίας & Ψηφιακής Οικονομίας» και με την υποστήριξη της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση περιλαμβάνει 16 θεματικές ενότητες, «οι οποίες αφενός θέτουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορους κλάδους, όπως ο τραπεζικός, o αρχιτεκτονικός, ο ερευνητικός και ο ιατρικός, αφετέρου φωτίζουν την επίδραση που έχει η τεχνολογία στην κοινωνία και αποκαλύπτουν μελλοντικές πτυχές της καθημερινότητας των ανθρώπων».

Ο Τάσος Κούτλας, συνιδρυτής της C. Ioannina, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «το TechFuse είναι ένα πρωτότυπο και πολυδιάστατο συνέδριο το οποίο προσδίδει την αναγκαία εξωστρέφεια στα Γιάννενα, καθώς τα τοποθετεί στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χάρτη, πετυχαίνει σημαντικές συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καλλιεργεί την υγιή επιχειρηματικότητα και δημιουργεί ισχυρές συνθήκες δικτύωσης».

Επίσης, ο Πρόδρομος Τσιαβός, διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση, αναφέρει ότι «η ενίσχυση φορέων όπως η κοινότητα C-Ioannina και το TechFuse ακολουθεί την ίδια λογική, αυτή της ενίσχυσης τοπικών ομάδων που πραγματοποιούν στοχευμένες δράσεις με πολλαπλασιαστικό και βιώσιμο αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία και τη δικτύωσή της με το συλλογικό και το παγκόσμιο».

Στο πλαίσιο του TechFuse, το Σάββατο 6 Απριλίου, θα διοργανωθούν τρία δωρεάν σεμινάρια. Ένα σχετικά με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων, «ΙΒΜwatsonx», ένα για τη δημιουργία κατάλληλων επιχειρηματικών σχεδίων που διοργανώνει η PwC κι ένα για το σύγχρονο branding που το έχει αναλάβει η εταιρεία iframe design studio. Είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω της επίσημης σελίδας του συνεδρίου.

Τέλος, σε συνεργασία με την γκαλερί «3PORTES» και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δημιουργηθούν έργα με αφορμή την παρουσίαση του πρότζεκτ «FUTURES GARDEN» και θα διατεθούν προς πώληση για κοινωνικό σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back