ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ταμείο θετικό» για το ΠΕΑΚΙ

Εικόνα του άρθρου «Ταμείο θετικό» για το ΠΕΑΚΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2017, 19:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ανακοίνωσε επίσημα, αυτό που είχε αποκαλύψει και ο υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην τελευταία του επίσκεψη, ότι τα χρέη του φορέα «συμμαζεύτηκαν» και πλέον, είναι «υγιής» οικονομικά. Σύμφωνα με την Επιτροπή Διοίκησης, το 2015, το ΠΕΑΚΙ είχε χρέη μισού εκατομμυρίου ευρώ.  «Οι οφειλές σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΙ ανέρχονταν σε 420.000 ευρώ και τα απλήρωτα εφάπαξ σε αποχωρήσαντες υπάλληλους σε 72.000  ευρώ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΠΕΑΚΙ  εξόφλησε τις οφειλές του στη ΔΕΥΑΙ και στους πρώην εργαζόμενους, με δαπάνες από δικά του έσοδα. Αναφέρει επίσης ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το υπουργείο στάθηκαν δίπλα του και ότι με προεργασία από τα μέλη της διοίκησης (μιας και ο φορέας δεν έχει μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους, εξασφαλίστηκαν και 398.066 ευρώ έκτακτης επιχορήγησης για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ. Τέλος, ο φορέας έχει μεταφέρει σχεδόν τα μισά του ταμειακά διαθέσιμα σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ.

«Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν. Τα κενά δεκαετιών είναι τεράστια, παρόλα αυτά βήμα-βήμα, όλες οι εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν και θα εκσυγχρονιστούν. Σεβόμαστε και κατανοούμε απολύτως τα παράπονα κάποιων συμπολιτών μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να λυθούν όλα άμεσα και δια μαγείας. Το στοίχημα είναι να γεμίσουν κόσμο όλες οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ» καταλήγει η διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back