Ταξική Πορεία κατά ΠΑΜΕ για το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Εικόνα του άρθρου Ταξική Πορεία κατά ΠΑΜΕ για το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2023, 14:06

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τις διαδικασίες που έλαβαν χώρα στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων και ιδιαίτερα, τη διοίκηση του ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση πρότεινε να «σπάσει» το σωματείο σε δύο, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

«Σε μία διαδικασία ολιγόλεπτη, στην οποία τα μέλη της συνέλευσης δεν πρόλαβαν να διαβάσουν το καινούριο καταστατικό και άρα να το συζητήσουν, ψηφίζεται η ίδρυση του καινούριου σωματείου! Σα να μην έφτανε η αντιδημοκρατικότητα της διαδικασίας, ποιος ένιωσε την ανάγκη για καινούργιο σωματείο, οι εργαζόμενοι του παλιού ή η διοίκηση του ΠΑΜΕ;» αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη που χαρακτηρίζει τη διαδικασία, «άμαζη».

Επίσης, τονίζει ότι στο καταστατικό του καινούριου σωματείου, γίνεται αναφορά σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα ΔΣ, στις συνελεύσεις και στις εκλογές του σωματείου. «Δηλαδή ξεκάθαρη αποδοχή - εφαρμογή πτυχών του νόμου Χατζηδάκη. Αυτό ακριβώς λοιπόν σημαίνει ότι ο ν. Χατζηδάκη «θα μείνει στα χαρτιά» που βροντοφωνάζει το ΠΑΜΕ. Ότι ‘δε θα εφαρμοστεί’! Εκεί οδηγεί στη σιωπηλή αποδοχή του».

Επίσης, προσθέτει ότι «ήταν οι ίδιες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που σε προηγούμενες συνελεύσεις υποστήριζαν ότι θα πρωτοστατήσουν στην μη εφαρμογή του νόμου παρόλο που στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων έχουν αποδεχτεί τους αντιπροσώπους των σωματείων που ήδη έκαναν εκλογές με ηλεκτρονική κάλπη. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι η υποτιθέμενη εναντίωσή του στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σκοντάφτει στη νομιμοφροσύνη του απέναντι στο κράτος».

Τέλος, σημειώνει ότι «τα σωματεία δεν είναι κατάλοιπο του παρελθόντος αλλά ανάγκη των εργαζόμενων στο σήμερα. Η οργάνωση μέσα στα σωματεία, η μαζικοποίηση των συνελεύσεων, η συμμετοχή και πολιτικοποίηση στην κουβέντα, οι συλλογικές δράσεις και αποφάσεις αγώνα είναι μονόδρομος για να σηκώσουν ανάστημα οι εργαζόμενοι, για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς για να χτίσουν αλληλεγγύη μεταξύ τους», καλώντας σε εναντίωση στο «νόμο Χατζηδάκη» και συσπείρωση στα σωματεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back