ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ταξίδι» στο σινεμά και στον… ουρανό

Εικόνα του άρθρου «Ταξίδι» στο σινεμά και στον… ουρανό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2020, 11:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικοί οργανισμοί, ιδρύματα και άλλοι φορείς της χώρας ανοίγουν διαδικτυακά το αρχείο τους στο κοινό, τις δύσκολες αυτές ημέρες. Πολλές και διάφορες οι επιλογές. Ο «Τύπος Ιωαννίνων» παρουσιάζει μερικές επιλογές, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για μικρούς και μεγάλους.


Stellarium

Το Stellarium (free app) είναι ένα software πλανητάριο, που μεταφέρει τον νυχτερινό ουρανό, όπως τον βλέπετε στην περιοχή όπου βρίσκεστε, στον υπολογιστή του σπιτιού σας προς εξερεύνηση. Δεκάδες χιλιάδες αστέρια, νεφελώματα, πλανήτες…. Ο χρήστης μπορεί να  εστιάσει πάνω σε ουράνια σώματα και να προβάλει πληροφορίες για αυτούς (π.χ. όνομα, απόσταση).

Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Καθημερινά, το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στήνει διαδικτυακές προβολές για όλους μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook. Kάθε μέρα και μια ταινία. Ώρα προβολής στις 11:00 (και επανάληψη στις 18:00).

Σημερα προβάλλεται η σουηδική ταινία «Ο δράκος του πάγου».

Ακούστε ένα κλασικό βιβλίο

Η σελίδα openbook.gr διαθέτει σε μορφή «ακουστικού βιβλίου»-audiobook, μερικά από τα κλασικότερα βιβλία της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

Δείτε ένα live

To Gagarin Music Space ανεβάζει στη σελίδα του στο facebook, ολόκληρες συναυλίες που έχει φιλοξενήσει. Ανάμεσά τους, μπορείτε να δείτε Last Drive, Sivert Hoyem, Explosions in the Sky κ.α.


«Άλλη οθόνη» του Πνευματικού Κέντρου, από το ίντερνετ

Η «Άλλη οθόνη» του Πνευματικού Κέντρου προβάλλει την ταινία του Νίκου Τραιναταφυλλίδη «Τα στέκια», διαδικτυακά.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back