Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 17-10-2019, 12:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων με Αναπηρία (πρώην VSA Hellas), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη». Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, 20:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στην Αθήνα (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος)

Η έκθεση θα «ταξιδέψει» στο δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ και θα έρθει και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Γιάννενα.

Πρόκειται για τον «καρπό» του ομώνυμου διετούς προγράμματος, που επιχειρεί να δώσει τη δική της απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα ήταν αν η τέχνη ταξίδευε ελεύθερα πέρα από συμβάσεις, προκαταλήψεις, όρια και εμπόδια;». Τα έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέγονται με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα πρώτα. Στόχος αυτής της γόνιμης προσέγγισης είναι να προβληθεί ευρέως το έργο καλλιτεχνών με αναπηρία, η ισότιμη καλλιτεχνική δημιουργία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, καθώς και η μεταξύ τους συνεργασία.

Την έκθεση συνοδεύει το συλλεκτικό λεύκωμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», το οποίο εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στις σελίδες του αποτυπώνονται τα έργα, τα χειρόγραφα και οι σκέψεις των δημιουργών.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa