ΗΠΕΙΡΟΣ

«Τα χρώματα της ίριδας…» στο Κάστρο της Άρτας

Εικόνα του άρθρου «Τα χρώματα της ίριδας…» στο Κάστρο της Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2022, 13:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με ευρωπαϊκούς παραδοσιακούς ήχους θα πλημμυρίσει σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 20:00, το κάστρο της Άρτας.

Η πρώτη «εντατική εβδομάδα» του έργου TUNE, στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ολοκληρώνεται με αυτή τη συναυλία που έχει τίτλο «Τα χρώματα της ίριδας: Ένα ταξίδι στις ευρωπαϊκές μουσικές παραδόσεις» και που περιλαμβάνει παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο (Νορβηγία, Εσθονία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα).

Στη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώνεται σήμερα, της «εντατικής εβδομάδας», όπως ονομάζεται στο έργο, οι καθηγητές και οι φοιτητές παραδοσιακής μουσικής από τα πέντε συνεργαζόμενα ακαδημαϊκά ιδρύματα συμμετείχαν καθημερινά σε πρόβες στους χώρους της πανεπιστημιούπολης στην Άρτα.

«Οι μουσικές αυτές συμπράξεις διαμόρφωσαν το ρεπερτόριο της συναυλίας που θα παρουσιαστεί σήμερα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό εγχείρημα άρθρωσης κοινού μουσικού λόγου από ευέλπιδες καλλιτέχνες και τους καθηγητές τους, από μουσικούς δηλαδή που προέρχονται από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης και από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συναυλία είναι ανοικτή στο κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back