ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Χριστούγεννα που μας ετοιμάζει ο Δήμος

Εικόνα του άρθρου Τα Χριστούγεννα που μας ετοιμάζει ο Δήμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2016, 15:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με σύνθημα «Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως» ο δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του μέχρι τα Θεοφάνια. Ένα πρόγραμμα που ελπίζει όχι μόνο να τύχει της καλύτερης υποδοχής από τους Γιαννιώτες αλλά και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Δήμος τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να εκπλήσσει, αναμένεται με ενδιαφέρον το αισθητικό αποτέλεσμα των εορταστικών του επιλογών, κι αν οι επιλογές αυτές θα γίνουν εκ νέου talk of the town. Μέχρι στιγμής, πάντως, η πόλη έχει μια ιδιαίτερα φωτεινή όψη, με τα λαμπιόνια στους δρόμους να έχουν πληθύνει.

Το φετινό πρόγραμμα των Χριστουγέννων έχει και μια «ασημένια» δόση, καθώς το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς θα εγκαινιάσει στις 20 Δεκεμβρίου μια σημαντική περιοδική έκθεση με τίτλο: «Όταν η τέχνη γίνεται ιερή». Στην έκθεση αυτή, που θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαρτίου, θα παρουσιαστούν τα αργυρά αντικείμενα που συμμετείχαν στην έκθεση αργυροτεχνίας στη Μόσχα.

Το στίγμα του φετινού εορτασμού θα δώσει αναμφίβολα η τελετή επίσημης έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων την ερχόμενη εβδομάδα, στις 9 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ. Εκείνη τη βραδιά, το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ποπ και ροκ από τους Macondo αλλά βιενέζικη κλασική μουσική. Το παρών θα δώσει και ένα φωτιζόμενο αερόστατο  που «ανυψώνεται για μια ονειρική πτήση πάνω από την πόλη» όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του Δήμου. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, επί εδάφους, ζογκλέρ και χορευτές θα δίνουν παραστάσεις. Κι όλα αυτά γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, για το οποίο το μόνο που γνωρίζουμε προς το παρόν, είναι ότι θα έχει λαμπιόνια.

Κατά τα άλλα, φέτος δεν θα λείψουν ο καθιερωμένος πια αγώνας Santa Run, όπως και οι συνεργασίες του Δήμου με φορείς και επιχειρήσεις για τη διοργάνωση παραστάσεων, μουσικών παραστάσεων, μπαζάρ και λοιπά. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο έχουν κεντρικό ρόλο σε πολλές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


1-24 Δεκεμβρίου

10:00-11:00 Το αρχοντικό Πυρσινέλλα μετατρέπεται σε «φάτνη», όπου τα παιδιά δίνουν «ζωή» στα παραμύθια τους, ανάβοντας 25 φωτεινά αστέρια (ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων)

3 Δεκεμβρίου

13:00 Παρουσίαση χορευτικού θεάματος στην κεντρική πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Πλάτανος»

8 Δεκεμβρίου

20:00 Μουσική περιοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών στους πεζόδρομους

9 Δεκεμβρίου

21:00 Τελετή επίσημης έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία

10 Δεκεμβρίου

10:00 Χορευτική παράσταση στο Γηροκομείο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Πλάτανος»

12:00 Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους, με ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και μαθητές σχολών χορού («Αστερούπολη»)

11 Δεκεμβρίου

12:00 Παράσταση κλασικού & σύγχρονου χορού από εφήβους, με τη συμμετοχή μουσικών, στον πεζόδρομο Παπαδόπουλου (Πνευματικό Κέντρο)

12:00-14:00 Φιλανθρωπικό μπαζάρ για την «Κιβωτό του Κόσμου» στον πεζόδρομο Μιχ. Αγγέλου (Εκπαιδευτήρια Ντότη-Οικονόμου)

15 Δεκεμβρίου

08:30-14:00 Μαθητές εκθέτουν δημιουργίες τους στη γωνία των πεζοδρόμων Χαρ. Τρικούπη & Μιχ. Αγγέλου (ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων)

16 Δεκεμβρίου

18:00-21:00 – Φιλανθρωπικό μπαζάρ για το Σύλλογο «Ήρα» στη γωνία των πεζοδρόμων Χαρ. Τρικούπη & Μιχ. Αγγέλου (Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Γένεσις»)

20:00 Quinteto της Φιλαρμονικής Ορχήστρας κάνει μουσικό περίπατο στους πεζόδρομους

17 Δεκεμβρίου

11:00 Παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ψυχαγωγούνται με το μεγάλο παιχνίδι «Οι βιτρίνες των ονείρων» στην είσοδο της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου

12:00 Μικροί μαθητές ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και στήνουν υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι στη συμβολή των πεζόδρομων Μιχ. Αγγέλου & Γρ. Σακκά (Αρσάκειο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό)

12:30 Οι «Φλογεροπαίχτες» στους πεζόδρομους Μιχ. Αγγέλου & Μελανίδη (5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων)

19:00 Ioannina Santa Run με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία

18 Δεκεμβρίου

11:00-14:00 Στην πλατεία Πλάτανου, στολίζεται το χριστουγεννιάτικο δένδρο, παρουσιάζεται θεατρικό έργο και μοιράζονται γλυκά δώρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Πλάτανος»

12:00 Παράσταση κλασικού & σύγχρονου χορού από εφήβους, με τη συμμετοχή μουσικών, στον πεζόδρομο Μιχ. Αγγέλου (Πνευματικό Κέντρο)

19-24 Δεκεμβρίου

12:00-13:00 Ηθοποιοί και θεατρολόγοι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, στο αρχοντικό Πυρσινέλλα, σε ένα ταξίδι αφήγησης χριστουγεννιάτικων παραμυθιών (ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων)

20 Δεκεμβρίου

12:00-12:30  Ο πεζόδρομος Μιχ. Αγγέλου «μεταμορφώνεται» σε μουσική σκηνή για μία ακόμη γιορτινή παράσταση (Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων)

18:00 Μουσικοί του Συνόλου Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων περιδιαβαίνουν στην οδό Ανεξαρτησίας και στους πεζόδρομους

18:00 Εγκαίνια έκθεσης: «Όταν η Τέχνη γίνεται Ιερή» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

21 Δεκεμβρίου

10:30-11:30 Μαθητές αναπαριστούν χριστουγεννιάτικο έθιμο και χορεύουν σε ρυθμούς παραδοσιακής μουσικής, στη συμβολή των πεζόδρομων Μιχ. Αγγέλου και Βλαχλείδη (Γυμνάσιο Μπιζανίου)

20:30 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στους πεζόδρομους

22 Δεκεμβρίου

12:00 Μαθητές του Γυμνασίου Περάματος παρουσιάζουν στη γωνία των πεζόδρομων Μιχ. Αγγέλου και Χαρ. Τρικούπη το θεατρικό έργο «Η γιαγιά Ραϊσσα»

17:00 Παιδιά του ΚΔΑΠ. «Σβούρα» αποκαλύπτουν «Έναν μυστικό λαβύρινθο στου δρόμου τη γωνιά», σε εκδήλωση στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη (Μπότσαρη &Μουλαϊμίδη)

17:30 Παιδιά του ΚΔΑΠ «Ρόδα» ψάλλουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας στους πεζόδρομους

20:00 Quinteto της Φιλαρμονικής Ορχήστρας κάνει μουσικό περίπατο στους πεζόδρομους

23 Δεκεμβρίου

16:00 Παιδιά του ΚΔΑΠ Περιβλέπτου βιώνουν «τη μαγεία των Χριστουγέννων», στήνοντας ένα εργαστήρι στο δημοτικό σχολείο Περιβλέπτου

24 Δεκεμβρίου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών ψάλλει τα κάλαντα των Χριστουγέννων στους δρόμους, σε γηροκομεία και το νοσοκομείο.

27 Δεκεμβρίου

12:00 Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει στην αίθουσα του συλλόγου Δροσοχωρίου την παράσταση «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη…»

18:00 Μουσικοί του Συνόλου Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων περιδιαβαίνουν στους δρόμους

27-30 Δεκεμβρίου

12:00-13:00 Ηθοποιοί και θεατρολόγοι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, σε ένα ταξίδι αφήγησης χριστουγεννιάτικων παραμυθιών (ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων)

19:00 Η Νεανική-Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει στο «Καμπέρειο» το έργο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ και μαθητικό 5 ευρώ.

28 Δεκεμβρίου

12:00 Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρανούλας την παράσταση «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη…»

20:00 Quinteto της Φιλαρμονικής Ορχήστρας κάνει μουσικό περίπατο στους πεζόδρομους

29 Δεκεμβρίου

12:00 Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων την παράσταση «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη…»

12:00 Αφηγήσεις από τη Μαρία Μαχαίρα, με τη συνοδεία του μουσικού Αντώνη Καρασταμάτη, στον πεζόδρομο Παπαδόπουλου (στην είσοδο του θεάτρου «Καμπέρειου»)

30 Δεκεμβρίου

12:00  Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου Μπιζανίου την παράσταση «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη…».

31 Δεκεμβρίου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα ψάλλει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους, σε γηροκομεία και το νοσοκομείο

6 Ιανουαρίου

11:00-16:00 Στους δρόμους της Ανατολής αναβιώνουν παλιά έθιμα των Μωμόγερων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back