Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 4-10-2020, 15:43
ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφηγηματική βραδιά με τίτλο «Τα χνάρια π’ αφήκαμαν» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στις 19:30.

Η εκδήλωση βασίζεται σε υλικό από το ομώνυμο βιβλίο του Πέρου Μπέχλη με απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις Γιαννιωτών για επαγγέλματα που χάθηκαν, από την εκπομπή «Ανωνύμων Λέξεις» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (διαβάστε εδώ).

Ο σαμαρτζής, ο καρεκλάς, ο βιβλιοδέτης και άλλοι επαγγελματίες εκείνης της εποχής είχαν ανοίξει την καρδιά τους στον Πέρο Μπέχλη μιλώντας με τοπική ντοπιολαλιά για την προσωπική τους διαδρομή από τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα μέχρι το 1990.

Την εκδήλωση προλογίζει ο Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακρόαση αποσπασμάτων από τις αρχικές ηχογραφήσεις και δραματοποίηση αφηγήσεων του βιβλίου από γιαννιώτες ηθοποιούς πλαισιωμένες από παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια.

Συντονισμός- Παρουσίαση: Πέρος Μπέχλης.

Ανάγνωση-απόδοση- ερμηνεία: Γιώργος Νάκος, Γιολάντα Καπέρδα, Δημήτρης Κατσάνος.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Μπέλλος (κλαρίνο), Κώστας Κωσταγιώργος (βιολί).

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης (2651064065).

Μετά την έναρξη η είσοδος δεν είναι δυνατή.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus