Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tα voucher και η ταλαιπωρία πήραν παράταση μίας μέρας

Εικόνα του άρθρου Tα voucher και η ταλαιπωρία πήραν παράταση μίας μέρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2022, 11:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αγωνία γονιών να προλάβουν θέση στον παιδικό σταθμό της επιλογής τους και να εγγράφουν το παιδί τους παίρνει παράταση μία μέρα.

Οι δηλώσεις παιδικού σταθμού για τους ωφελούμενους και κατόχους voucher ξεκινούν τελικά από αύριο 1 Σεπτεμβρίου και όχι από σήμερα. Κι αυτό επειδή η ΕΕΤΑΑ δεν κατάφερε να εκδώσει χτες, όπως είχε ανακοινωθεί, τα οριστικά αποτελέσματα για τους ωφελούμενους «λόγω τεχνικών προβλημάτων».

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρει ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ σήμερα μετά το μεσημέρι, με τις δηλώσεις να ξεκινούν την επομένη.

«Ζητάμε συγγνώμη για την πιθανή ταλαιπωρία κάποιων γονέων που όμως δεν οφείλεται στις υπηρεσίες του ΟΚΠΑΠΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Είναι γεγονός ότι ο ΟΚΠΑΠΑ δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Από την άλλη, βέβαια, για άλλη μια χρονιά επιμένει στη διαδικασία κατάθεσης των voucher «σύμφωνα με τη σειρά προσέλευσης των ωφελούμενων». Η συγγνώμη δε που ζητάει, δεν είναι τυχαία, καθώς υπάρχουν γονείς που έσπευσαν από πολύ νωρίς να «πιάσουν» θέση στην ουρά.

Ο ΟΚΠΑΠΑ θα έπρεπε να βρει άλλον τρόπο κατάθεσης των voucher. Οι ουρές, η πολύωρη αναμονή και οι αμφιβολίες για τις λίστες, όπως έγινε πέρσι, δεν πρέπει να υφίστανται. Πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει την υποβολή των voucher μέσω ψηφιακής πλατφόρμας για την αποφυγή ταλαιπωρίας των γονιών. Είναι απορίας άξιον γιατί ο Δήμος και ο ΟΚΠΑΠΑ δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο.

Η «σύμφωνα με τη σειρά προσέλευση των ωφελούμενων», βάσει της ανακοίνωσης του Δήμου, θα γίνει στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου, από τις 7.30 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, στον 2ο παιδικό σταθμό, στην πλατεία Πάργης. Από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, η κατάθεση των voucher θα γίνεται στη Διεύθυνση των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, στην οδό Αβέρωφ. Κατά τα άλλα, ισχύει ό,τι αναφερόταν στην αρχική ανακοίνωση (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back