Από μια «γιορτή» σαν την τελετή υπογραφής της σύμβασης για το έργο της αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας, με έναν μεγάλο κύκλο να κλείνει, δεν θα μπορούσε να λείψει η απόδοση τιμής σε μερικούς ανθρώπους που «πάλεψαν» για το έργο.
Το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης, ο οποίος ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος των πρόδρομων εργασιών που έγιναν υπό την κύρια ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Δεν σας κρύβω ότι είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος σε αυτή την αίθουσα. Δώσαμε τρία καλοκαίρια από τη ζωή μας για το γεφύρι. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε όλα όσα μάθαμε» είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Σμύρης, στην τοποθέτησή του, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε να τον αποκαλεί «καθηγητή-καταδρομέα». Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Σπίρτζης θα του απένειμε την τιμητική πλακέτα.
Το επόμενο τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Παναγιώτης Πλαΐνης, ο οποίος ολοκλήρωσε τις τεχνικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Ο κ. Πλαϊνης, στην τοποθέτησή του, εξέφρασε την ελπίδα του να γίνουν πιο απλές οι διαδικασίες για τα δημόσια έργα. «Ο Μπέκας δούλευε σε μια άλλη είδους άνεση. Δεν τον περίμενε στη γωνία ούτε ο εισαγγελέας ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σήμερα, υπάρχει ένας ιδιαίτερος φανατισμός… Μπορούμε να τα βλέπουμε πιο απλά τα πράγματα. Ας μη γινόμαστε φανατικοί με τις λεπτομέρειες» τόνισε. Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στη γενική διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού Αμαλία Ανδρουλιδάκη, η οποία ήταν αυτή που είχε αναλάβει τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος. Η κ. Ανδρουλιδάκη στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο κατόρθωμα της συνεργασίας, λέγοντας ότι «φτιάξαμε γέφυρες», ενώ αναγνώρισε ότι χωρίς τη δουλειά της Περιφέρειας Ηπείρου και του κ. Σμύρη «θα ήμασταν δύο χρόνια πίσω».
Ένα ακόμη πρόσωπο που τιμήθηκε, ήταν ο διευθυντής της Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου Δημήτρης Τασιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρίσιμη συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε μελετητικό επίπεδο. Κατέθεσε δε την απογοήτευσή του για την καθυστέρηση που υπήρξε με την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Χάθηκαν 60 πολύτιμες μέρες. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν το ειδικό και κατεπείγον αυτό έργο» τόνισε.