ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα τατουάζ του Μπέκαμ «ζωντανεύουν» για καλό σκοπό

Εικόνα του άρθρου Τα τατουάζ του Μπέκαμ «ζωντανεύουν» για καλό σκοπό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2016, 09:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μήνυμα κατά της κακοποίησης των παιδιών, στέλνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Unicef ως Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως. Στο βίντεο που προβάλλεται παγκόσμια από την περασμένη Τρίτη, διαρκεί περίπου 60 δευτερόλεπτα και περιγράφει ιστορίες βίας μέσα από τα πολλά τατουάζ που έχει στο σώμα του ο Μπέκαμ και που διαδραματίζονται στο σπίτι, το σχολείο, στο διαδίκτυο και στην κοινωνία.



Η πρώτη σκηνή στην ταινία ξεκινάει με την πρόταση «η βία σημαδεύει για πάντα» τυλιγμένη γύρω από μια καρδιά, ενώ ένα άλλο πλάνο δείχνει ένα τατουάζ με έναν άγγελο να δακρύζει.

«Ήταν σημαντικό για μας να μην κάνουμε πίσω και να εκθέσουμε τις φριχτές εικόνες της πραγματικής βίας που βιώνουν τα παιδιά», δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής του βίντεο Φιλ Όλμπραμ και πρόσθεσε: «Τα τατουάζ έχουν σχεδιαστεί για να πουν τις ιστορίες αυτές».

Ο σκηνοθέτης του βίντεο Τζόνας ΜακΓκούιγκιν δήλωσε ότι αυτό διαφέρει από τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούν διάσημους για να πουν κάτι καθώς «στο προσκήνιο έρχονται οι ιστορίες αντί της διασημότητας».

«Για μένα, το τελικό προϊόν μιλάει από μόνο του. Είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα του πόσο ισχυρές και συναρπαστικές ιστορίες μπορούν να ειπωθούν με έναν μη συμβατικό τρόπο», είπε, σύμφωνα με τον ιστότοπο «The Drum».

«Κάθε πέντε λεπτά, κάπου στον κόσμο, ένα παιδί πεθαίνει από τη βία. Εκατομμύρια άλλα είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης που θα μπορούσε να καταστρέψει την παιδική τους ηλικία για πάντα» δήλωσε ο Μπέκαμ.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να το υπομείνει αυτό. Ωστόσο, σε όλες τις γωνιές του κόσμου, σε σπίτια, σχολεία και στους δρόμους, τα παιδιά υποφέρουν από παρόμοια βία. Ελπίζω ότι αυτό το νέο έργο θα επιστήσει την προσοχή σε αυτό το επείγον ζήτημα και θα εμπνεύσει για ανάληψη δράσης» συνέχισε ο ποδοσφαιριστής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back