Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα σχέδια του Facebook για παροχή ίντερνετ και η πτήση του Aquila (video)

Εικόνα του άρθρου Τα σχέδια του Facebook για παροχή ίντερνετ και η πτήση του Aquila (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2016, 15:43
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Την πρώτη δοκιμαστική πτήση πραγματοποίησε το Aquila, το μη επανδρωμένο και εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ αεροπλάνο του Facebook.

Σκοπός της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης είναι να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να μεταφέρει το Internet κοντά σε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες ή δύσβατες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ο έλεγχος λειτουργιών πραγματοποιήθηκε σε χαμηλό υψόμετρο, στην Γιούμα της Αριζόνα, και το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα για περισσότερο από 90 λεπτά, τρεις φορές περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό του Facebook. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι έλεγξε την απόδοση στην αεροδυναμική, στις μπαταρίες, στα συστήματα ελέγχου καθώς στην εκπαίδευση του προσωπικού εδάφους.



Το Facebook έχει προγραμματίσει και δεύτερη δοκιμή, που θα αξιολογήσει την ταχύτητα και το υψόμετρο ανοχής του Aquila, προτού πιάσει τον στόχο να βρεθεί σε ύψος 60.000 ποδιών, πάνω από την εμπορική εναέρια κυκλοφορία και πάνω από καιρικά φαινόμενα. Παλαιότερα, είχαν πραγματοποιηθεί και άλλες δοκιμές, αλλά με ένα αεροσκάφος που είχε το ένα πέμπτο του μεγέθους του Aquila. Το Aquila έχει το άνοιγμα φτερών ενός Boeing 737, αλλά ζυγίζει εκατοντάδες φορές λιγότερο, εξαιτίας του σχεδιασμού και του πλαισίου από ανθρακονήματα που διαθέτει.

Το αεροσκάφος αντλεί την ενέργεια του από τον ήλιο και είναι ικανό να δημιουργεί ακτίνα επικοινωνίας 50 χιλιομέτρων για 90 συνεχόμενες μέρες «στέλνοντας» σήματα. Τα σήματα λαμβάνονται από μικρούς πύργους και πιάτα στο έδαφος που τα μετατρέπουν σε WiFi ή 4G LTE δίκτυα.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg έχει στόχο να συνδέσει 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους και για να πετύχει τον στόχο του, έχει ξεκινήσει πολλαπλές πρωτοβουλίες όπως το Free Basic (παλαιότερα γνωστό ως internet.org) το οποίο συνεργάζεται με παρόχους Διαδικτυακών υπηρεσιών και εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την παροχή πρόσβασης στο Internet.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back