«Τα self tests είναι συμπληρωματικά»

Εικόνα του άρθρου «Τα self tests είναι συμπληρωματικά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2021, 18:30

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΑ Ιωαννίνων αναφέρει σχετικά με τα self tests και το άνοιγμα των σχολείων:

«Σύμφωνα με τις διεθνείς αναφορές, τα self-tests είναι εντελώς συμπληρωματικά στη διάγνωση της νόσου. Ακόμα και αν γίνουν τεχνικά σωστά από τους γονείς ή τα παιδιά, έχουν αυξημένη πιθανότητα να δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα».

Σημειώνει επίσης ότι «η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη σε γονείς και μαθητές να κάνουν τον έλεγχο στο σπίτι» και συμπληρώνει ότι «η επιτροπή εμπειρογνωμόνων δε γνωρίζει λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα τεστ, όπως και για τη διαδικασία που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση».

Κατηγόρησε για αναλγησία την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εδώ και ένα χρόνο, το υπουργείο ανοιγοκλείνει τα σχολεία χωρίς να λαμβάνει κανένα υγειονομικό μέτρο. Τα παιδιά φέτος έχουν πάει στο σχολείο 7-8 εβδομάδες και τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης είναι γνωστά σε όλους. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση νομοθέτησε τη δραστική περικοπή του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια. Πρόκειται περί αναλγησίας».

Κατηγορεί ακόμα  τη Νέα Δημοκρατία «για την επιλογή να μην εντάξει τις ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και υπογράμμισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, ανέφερε το σχέδιο που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ, με  15.000 προσλήψεις υγειονομικών, μισθολογικές αυξήσεις, ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημιουργία κλινών ΜΕΘ και νέων νοσοκομειακών δομών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back