ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα ρεκόρ του Θρόνου

Εικόνα του άρθρου Τα ρεκόρ του Θρόνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2019, 20:45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ξημερώματα Δευτέρας 15 Απριλίου, θα κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα ο 8ος και τελευταίος κύκλος του game of Thrones. Ενδεχομένως να σπάσει το ρεκόρ «κανονικής» τηλεθέασης, σε πραγματικό χρόνο προβολής δηλαδή, καθότι τα υπόλοιπα, τα έχει σαρώσει ήδη. Ιδού μερικά από αυτά:

Περισσότερα βραβεία Emmy

Χωρίς τα βραβεία να λένε πολλά πράγματα για το ποιον του πολιτιστικού προϊόντος, το GoT έχει μαζέψει συνολικά 37 Emmy, περισσότερα από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά.

Περισσότερα «κατεβάσματα»

Είπαμε και στην εισαγωγή ότι πλέον, η τηλεθέαση δεν μετριέται απλά με πόσοι-ες είδανε την πρεμιέρα του επεισοδίου, αλλά με «θεαματικότητα» (κατά το «αναγνωσιμότητα). Παρότι λοιπόν όλοι κυνηγάνε το μοίρασμα αρχείων, περιστέλλοντας την ελευθερία στο διαδίκτυο, το GoT δεν βγήκε χαμένο: Στις 26 Ιουνίου του 2016, το φινάλε της 6ης σεζόν μοιραζόταν ταυτόχρονα σε 350.000 torrents. Το φινάλε της 5ης σεζόν το έβλεπαν ταυτόχρονα κοντά 8 εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ.

Περισσότερες χώρες στις οποίες προβάλλεται ταυτόχρονα

Ταυτόχρονα, σε 173 διαφορετικές χώρες θα παιχτεί το πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν…

Περισσότερες προβολές τρέιλερ

Το τρέιλερ της 8ης σεζόν, έκανε 81 εκατομμύρια προβολές σε Youtube, Facebook, Twitter. Για να μην παραμυθιάζεστε πολύ, η πυκνότητα των προβολών οφείλεται και στην αυτόματη αναπαραγωγή. Αλλά για το GoT μιλάμε…

Περισσότερες μέρες γυρισμάτων για μια μάχη

Κάποτε, ήταν η εισαγωγή του «Στρατιώτη Ράιαν». Τώρα, είναι η «Μάχη των Μπάσταρδων» στην 6η σεζόν. Τώρα, η μεγάλη μάχη της 8ης σεζόν πήρε 55 μερόνυχτα κινηματογραφήσεων…

Περισσότερες «on demand» προβολές

Στο μεγάλο τηλεοπτικό σούπερ μάρκετ, το GoT είναι σε πολλά ράφια. Το 2016 ζητούνταν σε διάφορες συνδρομητικές υπηρεσίες, περίπου 7,1 εκατ. φορές ημερησίως.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back