Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα περισσότερα εξ αποστάσεως, τα υπόλοιπα, «βλέπουμε»

Εικόνα του άρθρου Τα περισσότερα εξ αποστάσεως, τα υπόλοιπα, «βλέπουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 12:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύσκεψη είχε η σχολή Θετικών Επιστημών, για να εκτιμήσει την κατάσταση που προέκυψε από την πανδημία. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, προκύπτει ότι «το σύνολο των μη-εργαστηριακών μαθημάτων διδάσκονται με αξιοποίηση τεχνικών τηλεματικής». Η κοσμητεία της σχολής διαπίστωσε ότι τα μέλη Δ.Ε.Π. «ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να ετοιμάσουν το κατάλληλο υλικό, εργαζόμενα με εντατικό ρυθμό».

Τονίζει επίσης πως «παρότι τα μαθήματα αυτά υστερούν πολλαπλώς των ‘δια ζώσης’ μαθημάτων, είναι κατανοητό ότι η πραγματοποίησή τους δεν αφορά μόνο στην εκπαίδευση. Οπότε με χαρά διαπιστώνεται ότι ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός φοιτητών/τριών εγγράφονται στις παρακολουθήσεις των μαθημάτων».

Τα μαθήματα που δεν μπορούν να γίνουν, η σχολή σχεδιάζει ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα. «Θα καταβληθεί κάθε αναγκαία προσπάθεια ώστε αυτά να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά με την άρση των περιοριστικών μέτρων» τονίζει η κοσμητεία.

Σε ό,τι αφορά την ερευνητική δραστηριότητα, η κοσμητεία αναφέρει ότι « μέρη αυτής της δράσης είναι πιθανό να επηρεασθούν από τα περιοριστικά μέτρα», αλλά και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Τέλος, τονίζει ότι έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για την παρουσία στις σχολές, όταν αυτή είναι αναγκαία και ότι οι γραμματείες των τμημάτων συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους φοιτητές-τριες, «χάρη στις προσπάθειες των υπαλλήλων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back