Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα παράπονά σας… στην εφαρμογή

Εικόνα του άρθρου Τα παράπονά σας… στην εφαρμογή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2021, 16:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην πλατφόρμα της νεοφυούς εταιρίας Novoville μπήκε ο Δήμος Ιωαννιτών, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών «διαδρασης» με αιτήματα και καταγραφή προβλημάτων από πολίτες.

Πρακτικά, πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητές συσκευές που έχει φτιάξει η εταιρία και μέσω αυτής, μπορεί ο χρήστης να στείλει την παρατήρησή του, συνοδευόμενη από φωτογραφία και κατόπιν, να παρακολουθεί την πορεία απάντησης-επίλυσης του θέματος που έχει θέσει.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που προσφέρεται σε Android και iOS και προϋποθέτει εγγραφή (διαθέσιμες οι δυνατότητες για σύνδεση μέσω λογαριασμών facebook ή google).

H εφαρμογή χρησιμοποιεί το «στίγμα» τοποθεσίας του χρήστη για να καθορίσει το πεδίο εφαρμογής και τον Δήμο.

Για να καταχωρηθεί το αίτημα, είναι απαραίτητος ο αριθμός τηλεφώνου, ενώ ο χρήστης μπορεί να δει όλες τις σε εκκρεμότητα υποθέσεις που έχουν υποβληθεί.

Την Τρίτη το μεσημέρι για παράδειγμα, υπήρχαν 31 εκκρεμή αιτήματα και κανένα επιλυμένο.

Η εφαρμογή διαθέτει και κάποια άλλα ψηφιακά «καλούδια» όπως πχ ημερολόγιο, στατιστικά, χρήσιμα τηλέφωνα (του Δήμου), χάρτη, ενώ περιλαμβάνει και κάποιες ανακοινώσεις, πχ την έκκληση του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ για τήρηση των μέτρων κ.α.

Αυτά είναι τα… απλά. Τα σύνθετα, είναι τι γίνεται στο «backend» της εφαρμογής και πως ο Δήμος επεξεργάζεται τα αιτήματα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Δήμος Ιωαννιτών παρέχει μια τέτοιου είδους ενδιάμεση δυνατότητα (παλιότερα υπήρχε η δυνατότητα μέσω του site). Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες όμως, διαχρονικά, μετριούνται στην αποτελεσματικότητά τους και όχι την αρχική χρηστικότητα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αρμόδια υπηρεσία παραλαμβάνει το αίτημα και «τροφοδοτεί» με την εξέλιξή του, το χρήστη-τρια.

Ο κ. Ελισάφ δήλωσε σχετικά πως είναι αισιόδοξος ότι «οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους, με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τη συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου, του Δήμου μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Michael Zoulas
Υπαρχει ενας πυροσβεστικος κρουνος τερμα της οδου Κνεμενου ακριβως διπλα στο δασος ο οποιος εχει θαφτει για να υπαρχει σκαλοπατακι και προσβαση στο δασος απο το ανοιγμα που υπαρχει.Παρακαλω πολυ οπως διορθωσετε το μεγαλο προβλημμα.
ΣΑΚΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Καλησπέρα. Στην οδό Πουκεβίλ 8γ ανάμεσα από το παλιό πρατήριο καυσίμων και τη ΝΟΚΙΑ, υπάρχουν στο πεζοδρόμιο 2 μεγάλες λακκούβες. Οι οποίες προήλθαν μετά από εργασίες Της ΔΕΥΑΙ νομίζω ή όποιος ανέλαβε την αποχέτευση. Αυτό το πρόβλημα είναι πολλά χρόνια και είναι πολύ επικίνδυνο τόσο για τους πεζούς, όσο και για αυτούς που έχουν καροτσάκια με μωρά. Παρακαλώ βοηθήστε να επιλυθεί αυτό το θέμα για το οποίο ευθύνεται κάποιος φορέας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Σπύρος
Μια ερώτηση.Το πάρκο Ληθαριτσια γιατί δεν το κουρεύει κανείς;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3