Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα όνειρα της κωπηλασίας και μια βράβευση για τον ΝΟΙ

Εικόνα του άρθρου Τα όνειρα της κωπηλασίας και μια βράβευση για τον ΝΟΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2020, 13:44
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Από την ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό που διοργάνωσε στις 14 και 15 Φεβρουαρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν θα μπορούσε να λείπει η κωπηλασία.

Στην ημερίδα, τοποθέτηση έκανε η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου, η οποία, αφού χαρακτήρισε τον ναυταθλητισμό «ήπια δραστηριότητα και συμβατή με το ευαίσθητο οικοσύστημα της Παμβώτιδας», αναφέρθηκε στη συμβολή του ναυταθλητισμού και στην τουριστική προβολή της πόλης των Ιωαννίνων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κωπηλασία.

«Η κωπηλασία είναι ταυτισμένη με την πόλη των Ιωαννίνων και οι γνωστές σε όλους επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εντός κι εκτός συνόρων και η εν γένει δραστηριότητά του αποδεικνύουν πως το άθλημα πέρα από λαμπρή ιστορία, έχει και λαμπρό μέλλον και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα ατού της πόλης μας τα επόμενα χρόνια» τόνισε. Θύμισε δε τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων που γίνονται στη λίμνη Παμβώτιδα, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Όμιλος σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) για να έρθουν στην Παμβώτιδα διεθνείς κωπηλατικές διοργανώσεις, όπως ήταν η πρόσφατη διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων.

Η κ. Παλαιοπάνου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο «χαμένο όνειρο», όπως το χαρακτήρισε του κωπηλατοδρομίου. «Αν είχε κατασκευαστεί, θα είχε μετατρέψει τα Γιάννενα σε μόνιμο διεθνές κέντρο κωπηλασίας προσελκύοντας εδώ μεγάλους αθλητές και εθνικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο» τόνισε. Ωστόσο, και χωρίς αυτό, «ο ΝΟΙ εξακολουθεί  να πρωταγωνιστεί στα κωπηλατικά δρώμενα».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον αθλητικό τουρισμό στην Ήπειρο ο ΠΣΑΤ τίμησε τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων για τη σημαντική προσφορά του στον τομέα του ναυταθλητισμού.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην πρόεδρο κ. Παλαιοπάνου. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΝΟΙ, σημείωσε πως τα Γιάννενα αδικήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς θα μπορούσαν τότε να αναλάβουν την φιλοξενία της κωπηλατικής ρεγκάτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back