Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο

Εικόνα του άρθρου Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2016, 12:16
ΕΛΛΑΔΑ

Τα μεσάνυχτα, με τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο. Χθες επικράτησαν υψηλοί τόνοι στην ολομέλεια, με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή να επιστρέφει στην αξιωματική αντιπολίτευση τις κατηγορίες για καιροσκοπισμό και πολιτικό τυχοδιωκτισμό λέγοντας ότι «βλέπει μεγάλη αδημονία της ΝΔ να επιστρέψει στις καρέκλες».

Παραλλήλως, έκανε λόγο για επιλεκτική ανάγνωση των δημοσκοπήσεων από την πλευρά της ΝΔ που αποσιωπά, όπως είπε, ότι το 58% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της απλής αναλογικής ενώ έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του σημερινού ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως δεν υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν κάποιοι, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον καθύβριζαν.

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε, ότι θα το αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέφερε, πως το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση θα υποστεί μια μεγάλη ήττα γιατί αν ο εκλογικός ο νόμος δεν ισχύσει απ΄ αυτές τις εκλογές δεν θα ισχύσει ποτέ.

«Η χώρα χρειάζεται ένα σύστημα έλλογης ενισχυμένης αναλογικής και όχι ένα σύστημα παράλογης απλής αναλογικής. Η χώρα χρειάζεται απλή λογική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι χρησιμοποιεί το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο ως «όχημα δόλιου πολιτικού καιροσκοπισμού».

Παρατήρησε δε, ότι η κυβέρνηση θέλει να πέσει στα μαλακά, γι΄ αυτό «ευτελίζει θεσμούς και ευτελίζεται συναλλασσόμενη με οποιονδήποτε βρίσκεται μπροστά της, από την Χρυσή Αυγή μέχρι εξωκοινοβουλευτικούς πρόθυμους συνομιλητές».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back