Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μαγικά μαξιλάρια, μια δραματοποιημένη παράσταση

Εικόνα του άρθρου Τα μαγικά μαξιλάρια, μια δραματοποιημένη παράσταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2018, 12:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Γονέων 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων διοργανώνει σήμερα στις 16.30 στο σχολείο, στην Κιάφα, μια δραματοποιημένη παράσταση, μαζί με ομαδικό παιχνίδι γρίφων από παιδιά, βασισμένη στο εξαιρετικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά.

 Όσοι γονείς και παιδιά επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και την Ανοιχτή Βιβλιοθήκη της αυλής του σχολείου, παίρνοντας ή δανείζοντας ή προσφέροντας ή ανταλλάσσοντας ένα βιβλίο.

Τι γίνεται όμως στα «Μαγικά μαξιλάρια»; Ο βασιλιάς Αρπατίλαος στύβει τους υπηκόους του σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια. Με μια σειρά από μέτρα, απαγορεύσεις και νόμους που προάγουν την εργασία και τα εργοστάσια, έχει μετατρέψει τη ζωή των πολιτών της Ουρανούπολης σε μια γκρίζα κόλαση. Όπως είναι φυσικό όλοι τον μισούν γι' αυτό, και στρώνουν στο δρόμο του μπανανόφλουδες για να πέφτει. 

Τότε και κείνος, συγκαλεί την Τρόικα των συμβούλων του, που καταλήγει σε ένα καταχθόνιο σχέδιο: Να κατασκευάσουν για τους Ουρανουπολίτες μαγικά μαξιλάρια που θα τους στερήσουν τα όμορφά τους όνειρα και θα τους γεμίσουν με απαίσιους εφιάλτες! Τι θα συμβεί άραγε όταν το μοχθηρό του πλάνο μπει σε εφαρμογή; Υπάρχει σωτηρία από ένα μέλλον που διαγράφεται μαύρο;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back