Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα «Ιωάννινα_2023» πήγαν στο Πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Τα «Ιωάννινα_2023» πήγαν στο Πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2023, 19:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου συναντήθηκε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών της παράταξης με φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπήρξε σύγκλιση απόψεων για κρίσιμα ζητήματα όπως:

-Η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, η οποία πρέπει να σχεδιάζεται συνδυαστικά και συμπληρωματικά και όχι αποκομμένα από το επιχειρηματικό γίγνεσθαι και την οικονομία της περιοχής,

-Τα επίπεδα συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου δυνητικά είναι πολλά, όπως η αξιολόγηση των θεμάτων εκείνων που αφορούν τη φυσιογνωμία της πόλης από τη Σχολή Καλών Τεχνών, η εκπόνηση οικονομικών μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου, η παραγωγή νέων προτύπων για χρήση νέων τεχνολογιών στις καλλιέργειες και η κατάρτιση των αγροτών από τη σχολή Γεωπονίας, η παραγωγή χρηστικών εργαλείων για την ενδυνάμωση της «έξυπνης πόλης» από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, κλπ.

-Η δημιουργία κοινής στρατηγικής προώθησης της αξίας του Πανεπιστημίου για την προσέλκυση μεταπτυχιακών ή διδακτορικών φοιτητών, αλλά για τη δια βίου μάθηση.

-Τέλος, όπως επισημαίνεται, «ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην παραχώρηση τμήματος του κτιρίου του παλαιού Πανεπιστημίου επί της οδού Δομπόλη, σε πλήρη λειτουργία  μετά την ανακατασκευή του, για χρήση σύμφωνα με τα ήδη συμφωνηθέντα με τη δημοτική αρχή της τρέχουσας περιόδου».

Γίνεται αναφορά ακόμη στην ανάγκη διερεύνησης των μονοπατιών στον χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστεράς-Δουρούτης, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο της πανεπιστημιούπολης, ως πόλοι έλξης των Γιαννιωτών.

«Η κοινότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ αποτελείτο πλέον αναγνωρισμένο και πολύτιμο σύγχρονο στοιχείο ενεργητικού της πόλης, παραμένει ο ‘μεγάλος φιλοξενούμενος της πόλης’ και όχι ο δραστήριος και ουσιαστικός συνεργάτης στη βελτίωση της λειτουργίας, ανάδειξης και εξέλιξης της πόλης» αναφέρει σε δήλωσή της η κα Καλογιάννη, καταθέτοντας τη δέσμευση ότι «ως αυριανή διοίκηση του Δήμου, πρόθεσή μας είναι να αντικαταστήσουμε τη χαμηλών επιδόσεων συνεργασία της δημοτικής αρχής της πόλης με το Πανεπιστήμιο, με μία πολυεπίπεδη δυναμική σχέση που θα βασίζεται στην αμοιβαία ειλικρίνεια και στο σεβασμό των διακριτών ρόλων».

Στη συνάντηση, εκ μέρους του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχαν οι αντιπρυτάνεις Παναγιώτα Καντή, Ιωάννης Λεονάρδος και Ξενοφώντας Μπήτσικας. Εκ μέρους της παράταξης, η Μαρία Μαρινίδου-Βενέτη, εκπαιδευτικός, η Λούλα Βέρμπη, γιατρός-αναπτυξιολόγος, η Βένια Κωσταδήμα, γιατρός-νευρολόγος, και η Χριστίνα Μάστορα, δικηγόρος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back