Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ζητούν να ανοίξουν

Εικόνα του άρθρου Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ζητούν να ανοίξουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2021, 17:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι τα μαθήματα δεν ξεκινούν δια ζώσης, μαζί με αυτά των γυμνασίων-λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. «Δεν υπάρχει καμία λογική στο να παραταθεί η τηλεκπαίδευση για τα κέντρα μας» τονίζουν σχετικά και ζητάνε να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα και στα φροντιστήρια.

«Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε αναγκαστικά για 3 μήνες αλλά η δια ζώσης εκπαίδευση ουδεμία σχέση έχει με τα διαδικτυακά μαθήματα» αναφέρει και συμπληρώνει ότι τηρούνται όλα τα μέσα υγιεινής και προστασίας και οι τάξεις είναι ολιγάριθμες.

«Πολλοί μαθητές μας προετοιμάζονται για εξετάσεις και η παρακολούθηση μαθημάτων δια ζώσης είναι πλέον επιβεβλημένη» αναφέρουν και συμπληρώνουν ότι «οι μαθητές μας συχνά δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους online είτε για τεχνικούς λόγους είτε γιατί λείπει η διάδραση και η ανατροφοδότηση μέσω της φυσικής παρουσίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Αξίζει να σημειωθεί η ψυχολογική φόρτισή τους με την παράταση της τηλεκπαίδευσης».

Ακόμα, ο σύλλογος σημειώνει ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας μαθητών από τη στιγμή που αν επαναλειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, πολλοί γονείς ενδέχεται να στραφούν σε ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία δεν έχει φροντίσει το κράτος να εκλείψουν καθώς τα περισσότερα εξ αυτών είναι παράνομα και παράλληλα ζημιώνουν την οικονομία αλλά και τα νόμιμα κέντρα ξένων γλωσσών απομυζώντας το μαθητικό δυναμικό τους».

Ο σύλλογος προσθέτει ότι ήδη έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα τα φροντιστήρια, πολλές πληρωμές δεν γίνονται κ.λπ.

Ακόμα, τα φροντιστήρια ζητάνε, στην ίδια απόφαση, να γίνει αλλαγή σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική ύπαρξη υποδομής για ΑμεΑ.

Τα αιτήματα στηρίζει με συνοδευτική του επιστολή το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

«Θεωρούμε ότι είναι ο επιστημονικός κλάδος που τυγχάνει σήμερα τη μικρότερη στήριξη και που επιβάλλεται να λειτουργήσει για τους λόγους που αναλύονται στην επιστολή του» αναφέρει ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back