ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα διακυβεύματα των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα του άρθρου Τα διακυβεύματα των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2019, 18:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε φουλ προεκλογική περίοδο μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο μέτωπα. Αφενός, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προασπίζοντας τις αλλαγές του «Κλεισθένη» και ειδικότερα, την απλή αναλογική, αλλά και  τις ευρωεκλογές.

Αυτούς τους δύο άξονες ανέδειξε ο συντονιστής της περιφερειακής επιτροπής του κόμματος, Κώστας Μπασιούκας, καλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το κόμμα στην ΕΗΜ, στις 2 Μαΐου, στις 19.30, με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις υποψήφιες για την Ευρωβουλή, Φωτεινή Σκοπούλη και Όλγα Νάσση. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Εκλογές 2019: Τέσσερα διλήμματα για την Οικονομία και την Κοινωνία».

«Οι αυτοδιοικητικές  εκλογές γίνονται με το νέο νόμο του Κλεισθένη 1 που στοχεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας, το διάλογο, τη συμμετοχή πολλών συμβούλων και τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων στις όποιες αποφάσεις καθώς και στην υλοποίησή τους» τόνισε ο κ. Μπασιούκας και πρόσθεσε: «Οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον. Είναι απόλυτα κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης».

Μάλιστα, χαιρέτισε τη νίκη των σοσιαλιστών στην Ισπανία, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι  «το πρόσφατο αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, με τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, μας δίνει ελπίδα» και συμπληρώνοντας ότι «στη χώρα μας χτίζουμε ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο για τις ευρωεκλογές, (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), με στόχο μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας».

Περιέγραψε τέλος την κατάσταση στον κόσμο ως «ρευστή, με νέες ισορροπίες. Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας συσσωρεύει τον πλούτο όλο και σε λιγότερους ενώ αυξάνονται οι άνεργοι και νεόπτωχοι με μεγάλη συμπίεση της μεσαίας τάξης (…) Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι εθνικιστικές αναδιπλώσεις, έφεραν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης δυνάμεις της ακροδεξιάς ακόμη και στην κυβερνητική εξουσία, ενώ ενίσχυσαν τα ακροδεξιά, φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα που εμφανίζονται με μια δήθεν αντισυστημική ρητορική».

Ο κ. Μπασιούκας ενημέρωσε τέλος και για την εκδήλωση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στα Γιάννενα


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back