Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα Βόρεια Τζουμέρκα έχουν Πυροσβεστική

Εικόνα του άρθρου Τα Βόρεια Τζουμέρκα έχουν Πυροσβεστική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2019, 00:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βορείων Τζουμέρκων, στα Πράμαντα, εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ κ.ά.

«Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες στην περιοχή, την ασφάλεια των παραδοσιακών οικισμών, των κατοίκων και των επισκεπτών  αλλά και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου» επισήμανε η υπουργός, κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή εγκαινίων. Η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι το «αίτημα ήταν ομολογουμένως δικαιολογημένο, για τη λειτουργία μιας σημαντικής υποδομής για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Μια υπόσχεση που κάναμε πράξη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Το έργο, όπως ανέφερε, ξεκίνησε ο προκάτοχός της στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Για την αναγκαιότητα του έργου, επικαλέστηκε τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τις δραστηριότητες, όπως ορειβασία, αναρρίχηση, κατάβαση ποταμού. «Αυτά σημαίνουν και αυξημένα περιστατικά  παροχής υπηρεσιών πυρόσβεσης ή διάσωσης. Με τις υφιστάμενες δομές του Πυροσβεστικού Σώματος χρειαζόταν να καλυφθούν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, δηλαδή 60-80 χλμ σε δύσβατο ορεινό περιβάλλον για να αντιμετωπισθούν» ανέφερε.

Το κλιμάκιο στα Πράμαντα, θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με 12 πυροσβέστες και θα εξοπλιστεί με τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Τη μέριμνα για την κτιριακή υποδομή ανέλαβε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back