Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα Αρτολίθια, ο αγωγός και το facebook

Εικόνα του άρθρου Τα Αρτολίθια, ο αγωγός και το facebook
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2021, 00:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η παραλία «Αρτολίθια», μεταξύ Λυγιάς και Καστροσυκιάς, πρωταγωνίστησε αυτό το σαββατοκύριακο στα social media, με την «εμφάνιση»... τοποθετημένων  αγωγών αποχέτευσης.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και της Λούτσας του Δήμου Πάργας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ένα από τα έργα αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, μήκους 1.800 μ.

Απλοί πολίτες αλλά και πολιτικά πρόσωπα, λοιπόν, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, χωρίς να λείψουν και οι εύκολοι σχολιασμοί. Καλώς ή κακώς, η υπόθεση πήρε διαστάσεις. Μετά από μια σειρά αναρτήσεων και διάχυτου προβληματισμού, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έδωσε μια απάντηση για τα όσα συμβαίνουν στα Αρτολίθια. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγωγοί αυτοί βρίσκονται στην παραλία για λόγους συναρμολόγησης των τεμαχίων και στη συνέχεια θα στερεωθούν στον πυθμένα της θάλασσας.

Την απάντηση αυτή ο κ. Καχριμάνης επέλεξε να τη δώσει με τον προσφιλή του τρόπο, μέσω ανάρτησης στο facebook.

 Η διοίκηση όμως, ανεξαρτήτως του πώς προκύπτει ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες, θα πρέπει να απαντά με επίσημο τρόπο, όπως με ανακοίνωση, και όχι στο πλαίσιο μιας ανάρτησης στα social media.

Επιπλέον, η όλη υπόθεση αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση εκ μέρους της διοίκησης όσον αφορά την πορεία έργων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back