ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια γνώρισαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια γνώρισαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 21:38
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 Εκπρόσωποι οκτώ πανεπιστημίων των ΗΠΑ επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της επίσκεψης και των επαφών με πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα και του προγράμματος International Academic Partnership Program (IAPP Greece/ Pharos Summit 2022).

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των Columbia University, George Mason University, Princeton University , Stockton University, University of Alabama, University of Kentucky, University of Texas - Health Science Center και William & Mary.

Tην αντιπροσωπεία συνόδευαν εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και του Institute of International Education και την υποδέχθηκαν στα Γιάννενα ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος, μέλη της ομάδας εργασίας για συνεργασίες με Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και άλλα στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων.

Οι επισκέπτες-τριες ξεναγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη και ο κ. Αλμπάνης έκανε την παρουσίαση του ιδρύματος.

Η καθηγήτρια Ευαγγελία Ντζάνη παρουσίασε τις συνεργασίες και η καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου ανέλυσε δύο μελέτες περιπτώσεων που αφορούν σε υπάρχουσες συνεργασίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ ο καθηγητής Δημήτρης Καργιώτης, ως συντονιστής της συζήτησης, συνόψισε τις υπάρχουσες συμφωνίες και τις προοπτικές μελλοντικών συνεργειών.

«Στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων, κυρίως οι ανταλλαγές φοιτητών και προσωπικού, η δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (διά ζώσης ή εξ αποστάσεως), τα βραχείας διάρκειας μαθήματα, θερινά σχολεία, κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα και κοινές επιβλέψεις διδακτορικών» σημειώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και τον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης όπου την ξενάγησε ο πρόεδρος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού,  καθηγητής Ανδρέας Βλαχόπουλος και οι επικουροι Κλεοπάτρα Καθάριου και . Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3