Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Τα 15.547 «εν δυνάμει» κρούσματα του Υπουργείου Παιδείας

Εικόνα του άρθρου Τα 15.547 «εν δυνάμει» κρούσματα του Υπουργείου Παιδείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2022, 14:17
ΕΛΛΑΔΑ

Μια μάλλον ατυχή αναλογία προσπάθησε να κάνει ανεπίσημα, το Υπουργείο Παιδείας, για το άνοιγμα των σχολείων με τους όρους που επέλεξε.

Σύμφωνα με «πηγές του υπουργείου» που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «μέχρι χθες το βράδυ, Κυριακή 9 Ιανουσρίου, είχαν ανιχνευθεί, μέσω self test, περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς».

Οι «πηγές του υπουργείου» επανέλαβαν την άτυπη ενημέρωση λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 15.547 «εν δυνάμει» πάντα, κρούσματα…

Το πρώτο και βασικό είναι ότι δεν είναι αντιληπτό τι σημαίνει «εν δυνάμει κρούσματα». Το δεύτερο, ότι το επιχείρημα που διαρρέει το υπουργείο είναι ότι «πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας» με επεξήγηση ότι τώρα, «ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι».

Οι ατυχείς αναλογίες έχουν να κάνουν, αφενός με τη διατύπωση «εν δυνάμει» και αφετέρου, γιατί το υπουργείο δέχεται δριμεία και δικαιολογημένη σε σημαντικό βαθμό κριτική για τα σε ισχύ πρωτόκολλα και ειδικότερα, το 50%+1 που πρακτικά «κρύβει» την εξάπλωση, ειδικά από τη στιγμή που το υπουργείο έχει επιλέξει λειτουργία σε μεγάλα τμήματα.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η κατάσταση στα φροντιστήρια δεν είναι το ίδιο ελέγξιμη, όπου οι εκπαιδευτικοί πρέπει να προμηθευτούν τεστ με δική τους δαπάνη.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back