Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: «Χρειάζεται ανατροπή της αδράνειας»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Χρειάζεται ανατροπή της αδράνειας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 23:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη διαβεβαίωση ότι η παράταξη «Ιωάννινα_2023» θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ξεκίνησε την κεντρική προεκλογική της ομιλίας στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac η υποψήφια δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη.  

Στην πρώτη σειρά των επισήμων κάθονταν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θ. Τζαρούχης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκος Γιαννής και άλλοι. Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δεν έδωσε το παρών «λόγω προγραμματισμένης περιοδείας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας» όπως ανέφερε στον γραπτό του χαιρετισμό. Γραπτούς χαιρετισμούς έστειλαν ακόμη ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αντώνης Φούσας αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Επίσης, παρών ήταν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνης», Μιχάλης Παναγιωτάκης. 

Η κ. Καλογιάννη υποστήριξε ότι «ο Δήμος χρειάζεται ανατροπή της αδράνειας» ενώ έκανε αναφορά σε μια εφαρμοζόμενη πολιτική «της εύκολης τακτικής ‘καλών προθέσεων’ που οδηγεί σε παρακμή τον Δήμο μας». Μίλησε για νέες υποδομές που χρειάζονται «λειτουργικά και με στόχευση», και κατέθεσε τα όσα έργα έγιναν ή σχεδιάστηκαν από την περιφερειακή αρχή όντας η ίδια στη θέση της αντιπεριφερειάρχη –από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και την οδό Στ. Νιάρχου μέχρι τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού και τους βιολογικούς καθαρισμούς στα παράλια της Ηπείρου.

Σε αυτό το σημείο, είπε το «ευχαριστώ» της στον Αλέκο Καχριμάνη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, και κατέθεσε την πεποίθηση ότι «ο Ηπειρώτης θα σταθεί και πάλι δίπλα στον Αλέκο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, στις μεθαυριανές εκλογές».

Η κ. Καλογιάννη κάθε άλλο παρά αρνήθηκε το κομματικό χρώμα της παράταξης. Ανέφερε δε ότι η ΝΔ «διά του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνώρισε το έργο μου και τάχθηκε εξαρχής θετικά για την πρωτοβουλία μας. Τον ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «αυριανό πρωθυπουργό». Στην τοποθέτησή της, έδωσε και μια απάντηση «σε ορισμένες –ανεπιτυχείς ασφαλώς- προσπάθειες συκοφάντησής μας. Πρόκειται για αστήρικτες φωνές, που εκφράζουν το παρελθόν. Τους βεβαιώνουμε ότι ματαιοπονούν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», χωρίς να κατονομάσει τις «φωνές».

Για την επομένη των εκλογών και τον μονόδρομο των εκλογών, η υποψήφια δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «θα συνεργαστούμε με όποιον έχει το ίδιο πάθος με μας για την αναγέννηση του Δήμου μας και ταυτόχρονα το ίδιο κουράγιο για πολλή, παραγωγική και αποτελεσματική δουλειά». Ζήτησε δε «ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση γιατί θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα της δικής μας παρουσίας στον Δήμο». Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες που δεν συμμετείχαν για οποιονδήποτε λόγο στις προηγούμενες εκλογές, να δώσουν το παρών στην κάλπη.

Στην ομιλία της, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης. Ενδεικτικά: σχέδιο ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, μείωση των δημοτικών τελών και τιμολογίων στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, δημιουργία νέας πινακοθήκης, αξιοποίηση του υγρού στίβου της λίμνης, ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων και περιφερειακών πάρκινγκ, σχέδιο διαχείρισης ομβρίων υδάτων, εγκατάσταση πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,  δημιουργία νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, εφάπαξ παροχή οικονομικού βοηθήματος για το τέταρτο και κάθε επιπλέον παιδί, ενιαίος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός,  ολοκληρωμένο σχέδιο για την Παμβώτιδα, λειτουργική διασύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την πόλη.

Τέλος, η κα Καλογιάννη έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο της ομάδας συνεργατών της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back