Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: «Έργα πραγματικά κι όχι βιτρίνας»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Έργα πραγματικά κι όχι βιτρίνας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2023, 12:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Μαρτίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac, πολιτική ομιλία για το σήμερα και το αύριο του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πολιτική ομιλία είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν το δυστύχημα στα Τέμπη. Η παράταξη αποφάσισε να μην την αναβάλλει. Η ομιλία ναι μεν έγινε, αλλά υπήρξε εμπάργκο δημοσιοποίησής της προς τον τοπικό Τύπο (μέχρι σήμερα) λόγω του πένθους.

Στην εκδήλωση λοιπόν της Κυριακής παραβρέθηκαν φίλοι και μέλη της παράταξης, αλλά και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας και «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης. Την εκδήλωση άνοιξε η δικηγόρος Χριστίνα Μάστορα, ενώ την εισαγωγική ομιλία έκανε ο γιατρός Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος ήταν στο παρελθόν και περιφερειακός σύμβουλος. «Αναζητώντας τον θεματοφύλακα του μέλλοντος της πόλης των Ιωαννίνων και αξιολογώντας τις αντικειμενικές δεξιότητες και ικανότητες του επόμενου δημάρχου, αναπόφευκτα θα σκοντάψετε στον όνομα, Τατιάνα Καλογιάννη» είπε ο κ. Γιαννακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ζητήματα προώθησε η κα Καλογιάννη από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων πριν από μερικά χρόνια.


Ο βασικός πυρήνας της κριτικής της κας Καλογιάννη στα του Δήμου αφορά «το μεγάλο έλλειμμα σχεδιασμού». Η διαμόρφωση ενός «αποδεκτού σχεδιασμού για την επόμενη μέρα του Δήμου» αποτελεί παράλληλα και τη δική της βασική στόχευση όπως και της παράταξής της. Με αυτό το σκεπτικό, η κα Καλογιάννη αποσύνδεσε το μέλλον της πόλης από οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα. «Η επάρκεια στη διαχείριση των θεμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν καθορίζεται από την ταυτότητα μέλους σε κάποιον κομματικό οργανισμό. Καθορίζεται από το επαγγελματικό υπόβαθρο, την πλήρη γνώση των συνθηκών στο τόπο και στον χρόνο, τις επιτυχημένες σχετικές αναφορές, την ποιότητα των στελεχών της δημοτικής ομάδας» τόνισε.

Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε με νόημα: «Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Ούτε μπορούν να την φέρουν εις πέρας οι γνωστοί και φίλοι. Δεν αρκεί, ούτε ωφελεί τον τόπο μας αυτό». «Ο Δήμος μας, σήμερα, πρέπει να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει αύριο, σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ως δημοτική παράταξη, δικαιούμαστε και διεκδικούμε να βάλουμε την προσωπική μας σφραγίδα σ’ αυτό. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς και με τη συνεργασία όλων των κοινωνικών συνιστωσών. Ενωμένοι. Όλοι για όλους. Για το αύριο της γενιάς που έρχεται. Και κυρίως, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια» είπε (η φράση «όλοι για όλους» αποτελεί και το σύνθημα της παράταξης σε αυτή τη νέα προεκλογική περίοδο).

Ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο η παρούσα δημοτική αρχή Ιωαννίνων διεκδίκησε πόρους και ιεράρχησε έργα και δράσεις, η κα Καλογιάννη (κάνοντας και μια αναφορά στη θητεία της στην Περιφέρεια Ηπείρου) ανέφερε ότι «έργα χωρίς αντίκρισμα στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, είναι έργα βιτρίνας. Έργα χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες μένουν μακέτες. Μόνο τα έργα με συνέχεια και συμπληρωματικότητα, είναι έργα πολλών για τους πολλούς. Και αυτά τα έργα μένουν στην ιστορία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back