Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Συσκευές WiFi: Κενό ασφαλείας στο… «ασφαλές» πρωτόκολλο WP2

Εικόνα του άρθρου Συσκευές WiFi: Κενό ασφαλείας στο… «ασφαλές» πρωτόκολλο WP2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2017, 21:47
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το πρωτόκολλο WPA2 που χρησιμοποιείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδέσεων wifi παραβιάστηκε από Βέλγους ερευνητές, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να. καταδείξουν το πόσο εκτεθειμένοι είναι οι χρήστες παγκοσμίως.

Ο Mathy Vanhoef, ειδικός ασφαλείας στο βελγικό πανεπιστήμιο KU Leuven, ανακάλυψε την αδυναμία του πρωτοκόλλου ασύρματης ασφάλειας WPA2 και δημοσίευσε λεπτομέρειες για το κενό ασφαλείας σήμερα το πρωί.

Οι επιτιθέμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το κενό ασφαλείας για να διαβάσουν πληροφορίες που προηγουμένως υποτίθεται ότι ήταν ασφαλώς κρυπτογραφημένες, ανέφερε η έκθεση του Vanhoef.

Το νέο exploit ονομάζεται KRACK και όπως αναφέρει ο  Βέλγος ερευνητής «αν η συσκευή σας διαθέτει δυνατότητες Wi-Fi, τότε πιθανότατα επηρεάζεται από το νέο exploit». 

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα, το 41% όλων των Android συσκευών είναι ευάλωτες σε μια «εξαιρετικά καταστροφική» παραλλαγή του KRACK σε περιπτώσεις επιθέσεων σε ασύρματα δίκτυα.

Η λύση που προτείνει ο Vanhoed είναι η κυκλοφορίας patch που θα διορθώνει το πρόβλημα ασφαλείας όχι μόνο στα Wi-Fi routers αλλά και στα access points.

Ήδη με ανακοινώσεις τους Google και Microsoft έκαναν γνωστό ότι η μεν πρώτη το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην κυκλοφορία patch για όσες android συσκευές επηρεάζονται από αυτό, η δε δεύτερη ότι έχει προχωρήσει ήδη στην κυκλοφορία ενημέρωσης για τα Windows 7 και Windows 10.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back