Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύσκεψη για τις κατολισθήσεις στην Κρυοπηγή

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2018, 14:14
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου που συνεχίζει για περίπου 20 ημέρες τώρα στην Κρυοπηγή συγκαλεί ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, ο δήμαρχος Πρέβεζας, ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου, ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας, περιφερειακοί σύμβουλοι, το ΙΓΜΕ, το Δασαρχείο, ο ΕΛΓΑ, οι διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πρέβεζας, καθώς και η Επιτροπή κατοίκων της Κρυοπηγής.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι από τις 27 Μαρτίου έβλεπαν σημείο του δρόμου που συνδέει την Κρυοπηγή με το Καναλάκι να υποχωρεί, ενώ άρχισαν να μετακινούνται και να κατολισθαίνουν οι ελαιώνες τους. Η επιτροπή των κατοίκων, που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ζητά να κηρυχτεί το χωριό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο διευθυντής του ΙΓΜΕ Ηπείρου, Ευάγγελος Νικολάου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για «πρωτοφανές κατολισθητικό φαινόμενο, τόσο σε έκταση και σε ένταση», ωστόσο καθησυχάζει τους κατοίκους και δεν πρέπει να πανικοβάλλονται καθώς «βρίσκεται σε μια απόσταση ικανοποιητική από τον οικισμό περίπου 600-700 μέτρα».

Παράλληλα ο Ευ. Νικολάου ανέφερε πως η περιοχή έχει στη γεωλογική της εξέλιξη ιστορικό κατολισθήσεων, ενώ η ύπαρξη ρήγματος, που διέρχεται από τον χώρο, ευνοεί ακόμη περισσότερο την εκδήλωση τέτοιου φαινομένου.

Ήδη σε σύσκεψη που έγινε στο δήμο  Πρέβεζας αποφασίστηκε να γίνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη, με λεπτομερή καταγραφή των φαινομένων αυτών, για να αποτραπεί στο μέλλον ανάλογη κατάσταση και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΕΡΤ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back