ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύσκεψη για καλό και για κακό…

Εικόνα του άρθρου Σύσκεψη για καλό και για κακό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2018, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύσκεψη υπό το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, παρουσία του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχου Ευθύμιου Γεωργακόπουλου, έγινε στο δημαρχείο. Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να προληφθεί κάθε πιθανότητα επανάληψης των τραγικών γεγονότων στην Αττική.

Στη σύσκεψη επικαιροποιήθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα των δύο φορέων. Πήραν επίσης μέρος ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νάστος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κώστας Μπαμπασίκας.

Οι φορείς συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στις 11.00 τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, καλώντας επίσης τις τοπικές κοινότητες, το δασαρχείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε μια πιο ευρεία εκδοχή της σύσκεψης. Θέμα της συνάντησης θα είναι η ενημερώση για την πρόληψη και τα μέτρα προστασίας, καθώς και οι υποχρεώσεις των ιδιωτών, στα οικόπεδά τους.

«Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα, σε πλήρη ανάπτυξη είναι και οι εργασίες που αφορούν τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται κάθε χρόνο για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει φορείς και πολίτες να συνεργαστούν για να αποτραπούν πυρκαγιές και απεύθυνε έκκληση στους δημότες να μην αφήνουν εύφλεκτα υλικά και ογκώδη αντικείμενα κοντά σε κάδους απορριμμάτων, ειδικά σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού που γειτνιάζουν με οικόπεδα και αγρούς.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back