Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συσκέψεις και… καταλήψεις

Εικόνα του άρθρου Συσκέψεις και… καταλήψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2020, 17:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε κάταληψη βρίσκονται αρκετά σχολεία στην Ήπειρο (τρια εκ των οποίων στα Γιάννενα), με βασικό ζήτημα, όπως προβάλλεται στα αιτήματα, τη μείωση των μαθητών ανά τάξη.

Το θέμα είναι ένα από αυτά που πρέπει να χειριστεί η διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία συγκέντρωσε τους εμπλεκόμενους φορεις για μια σύσκεψη συντονισμού. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, υγειονομικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το θέμα της συνάντησης είναι ο συντονισμός για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών-«διαχειριστών covid» στα σχολεία και των γονεϊκών φορέων.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη, για τις ενημερώσεις θα χρησιμοποιηθούν και οι πλατφόρμες ηλεκτρονικώνν συσκέψεων.

Όσο για τις καταλήψεις, ο κ. Καμπουράκης εκφράζει την ανησυχία του για την εξάπλωση του ιού, από τη στιγμή που «σπάει η κανονικότητα» και οι μαθητές-τριες δεν είναι υπό την επίβλεψη καθηγητών και γονέων. «Είναι κρίμα να την πάθουμε τελικά από τις καταλήψεις» στο θέμα της εξάπλωσης του ιού, προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back