ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Σταθερή δέσμευση οι κοινωνικοί αγώνες»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Σταθερή δέσμευση οι κοινωνικοί αγώνες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2021, 21:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ απέδωσε για την επικρατούσα κατάσταση ο γραμματέας της νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββας Δημητριάδης.

«Το νέο επιδημικό κύμα ήρθε με σφοδρότητα και βρήκε τη χώρα μας πάλι απροετοίμαστη, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού» τόνισε και πρόσθεσε, σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές ευθύνες ότι «η έλλειψη σοβαρής επιδημιολογικής επιτήρησης, η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία, η συνειδητή ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική μη ενίσχυσης του ΕΣΥ, η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος με το παράλληλο μήνυμα χαλάρωσης αποτελούν βασικές αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση».

Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάσταση στα σχολεία, αλλά και στα Ιωάννινα γενικότερα, καθώς και στο ζήτημα της ακρίβειας που έχει ενσκήψει. «Βιώνουμε ήδη τα αποτελέσματα μια σοβαρής οικονομικής κρίσης με μεγάλες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, στα καύσιμα, στα αγαθά και προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με το μισθό όμως να παραμένει εδώ και τρία χρόνια καθηλωμένος», τόνισε μεταξύ άλλων.

Μίλησε επίσης για την επίσκεψη του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού στα Ιωάννινα, αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι θα επισκεφθεί τα δύο νοσοκομεία της πόλης και θα μιλήσει στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση που θα γίνει στις 19:00, στην αίθουσα της ΕΗΜ.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «οι κοινωνικοί αγώνες και η σταθερή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα υπέρ της κοινωνίας μπορούν να προκαλέσουν και να καταστήσουν εφικτή την πολιτική αλλαγή, από τη σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».  

Είπε επίσης ότι ενόψει του 3ου συνεδρίου στις 24 - 27 Φεβρουαρίου 2022, θα γίνουν εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε ζητήματα όπως η ακρίβεια, η δημόσια υγεία, η ανεργία κ.α. «Η διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές της ακραίας συντήρησης και στις προοδευτικές πολιτικές υπέρ της κοινωνίας θα συζητηθεί με τους πολίτες το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back