ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Να εξοφληθούν τα οφειλόμενα σε παίκτες του ΠΑΣ και του Άρη

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Να εξοφληθούν τα οφειλόμενα σε παίκτες του ΠΑΣ και του Άρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2024, 09:51
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με αφορμή το νέο περιστατικό ποδοσφαιριστή, που κατήγγειλε ο Γιώργος Μπαντής, πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, για οφειλόμενα σε παίκτη του Άρη, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ανάμεσά τους και ο Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας), κατέθεσαν ερώτηση για τις οφειλές της πολιτείας προς παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα χρέη προκύπτουν από τη διαδικασία εκκαθάρισης των ομάδων. Όπως τονίζουν οι βουλευτές, με την ένταξη της Ελλάδας το 2010 σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών των υπουργείων, οι καταβολές των υπολειπόμενων δύο δόσεων στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων διακόπηκαν.

Τον Απρίλιο του 2023, σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε αποστείλει επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ζητώντας του να προχωρήσει στην άμεση επίλυση του ζητήματος, αλλά μέχρι σήμερα οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα ποσά.

Η συνολική οφειλή ανέρχεται σε 2.420.576,40€ και αφορά 45 ποδοσφαιριστές που ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταβληθούν τα ποσά στους ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα «προκειμένου οι δικαιούχοι να μπορέσουν να βγουν από το οικονομικό τέλμα και να ανασάνουν οι ίδιοι και οικογένειές τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back