ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γίνεται έλεγχος των πράξεων του περιφερειάρχη Ηπείρου;

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γίνεται έλεγχος των πράξεων του περιφερειάρχη Ηπείρου;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2024, 23:33

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιστρέφει με νέα ερώτηση στη Βουλή για υποθέσεις των απευθείας αναθέσεων και της διάνοιξης του δρόμου στον Γράμμο που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Είναι η τέταρτη, κατά σειρά, ερώτηση που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ –δύο κατατέθηκαν στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και δύο σήμερα.

Οι δύο τελευταίες, οι σημερινές, έχουν και την υπογραφή της βουλευτή Άρτας (που είχε διατελέσει στο παρελθόν και επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου) Όλγας Γεροβασίλη. Καταρχάς, η κα Γεροβασίλη συνυπέγραψε μια ερώτηση για τον Γράμμο και… για τη λίμνη Γκιστόβα με αποδέκτη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Τη δεύτερη ερώτηση, η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών και Ενέργειας, την υπογράφουν τέσσερις βουλευτές: Η ίδια ως επικεφαλής, ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και οι βουλευτές Γιώτα Πούλου και Μίλτος Ζαμπίρας –οι δύο τελευταίοι βουλευτές είναι οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Στην ερώτηση αυτή τίθενται τα δύο μείζονα ζητήματα του τελευταίου μήνα: Οι απευθείας αναθέσεις και η διάνοιξη του δρόμου στον Γράμμο.

Για τις απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών ή προμηθειών, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επικαλείται και την πρόσφατη δήλωση του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη ότι ζήτησε ο ίδιος από τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει έλεγχο στις πράξεις της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό να επιβεβαιώσει αν ο έλεγχος των πράξεων της Περιφέρειας έχει ζητηθεί από τον κ. Καχριμάνη και αν έχουν αναλάβει τα αρμόδια όργανα και στελέχη του υπουργείου τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου και πότε αναμένεται το σχετικό πόρισμα.

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης αφορά τον δρόμο στο Γράμμο, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να ερωτάται αν υπάρχουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ή σκοπεύουν να προβούν για τον έλεγχο των πράξεων που αναφέρονται σε δημοσιεύματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back