ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Προσωπικό φιάσκο» του κ. Αυγενάκη

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: «Προσωπικό φιάσκο» του κ. Αυγενάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2022, 19:29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα και οριστική παράταση για την εγγραφή όλων των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων μέχρι 31.7.2023 ζητά το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε ένα αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος οδηγήθηκε «σε άτακτη υποχώρηση μετά τη γενική κατακραυγή από την αναστολή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων και της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Super League 2».

Κατηγορεί τον κ. Αυγενάκη ότι από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησε το Μητρώο «ως μοχλό ανάδειξης των αρεστών και των κολλητών του στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών» όπως και να στερήσει «από τις τοπικές κοινωνίες και το τελευταίο εναπομείναν κύτταρο ερασιτεχνικού αθλητισμού, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων που κάνουν μπίζνες και στο χώρο του αθλητισμού». «Έφτασε δε μέχρι και στο ακραία αντικοινωνικό και αυταρχικό μέτρο του αποκλεισμού των ερασιτεχνικών σωματείων που δεν είχαν καταφέρει ακόμη να εγγραφούν στο Μητρώο, από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις» αναφέρει, εκτιμώντας ότι η όλη υπόθεση αποτελεί «προσωπικό φιάσκο» του κ. Αυγενάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε χτες από τον κ. Αυγενάκη και η οποία προβλέπει ότι όσα σωματεία έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στο Μητρώο μέχρι 30.9.2022, έχουν το δικαίωμα να κάνουν και πάλι χρήση των δημοτικών και δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα, «δικαιώνει απόλυτα την κριτική που του ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Εκτός από την άμεση νομοθετική παρέμβαση ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να επανέλθουν οι ομάδες στις έδρες τους, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ζητά τον εξορθολογισμό των κριτηρίων ένταξης στο Μητρώο και μεγαλύτερη παράταση ώστε να ενταχθεί ακόμα και το πιο μικρό ερασιτεχνικό σωματείο της ελληνικής περιφέρειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back