ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Στελεχώστε το ΕΚΑΒ»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Στελεχώστε το ΕΚΑΒ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2023, 12:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΟΜ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων προειδοποιεί ότι υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης στις υπηρεσίες δευτερογενών μεταφορών ασθενών και πώς το υπουργείο αντιμετωπίζει με προβληματικό τρόπο το θέμα.

Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για επικοινωνιακούς και όχι ουσιαστικούς  χειρισμούς, στο θέμα των μεταφορών ασθενών από το νοσοκομείο προς το σπίτι μετά από εξιτήριο ή το αντίστροφο, πχ για εξετάσεις. «Οι μεταφορές αυτές μέχρι τώρα γινόταν με την ασφάλεια του ΕΚΑΒ, πλην όμως η υποστελέχωση και η έλλειψη νέου και σύγχρονου στόλου οδηγεί το ΕΚΑΒ στην αδυναμία ανταπόκρισης σε αυτή την αποστολή, δεδομένου ότι προέχουν οι επείγουσες μεταφορές» αναφέρει η ΟΜ Υγείας.

Πρακτικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραπέμπει στη μίσθωση ιδιωτικών ασθενοφόρων, ως λύση.

Η ΟΜ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα στα δύο νοσοκομεία της πόλης, με ασθενείς που περιμένουν ασθενοφόρο και πως το Πανεπιστημιακό έχει προκηρύξει διαγωνισμό με αυξημένο κόστος και μειωμένες διακομιδές. Επίσης, το Πανεπιστημιακό ζητάει 4 προσλήψεις επικουρικών για να στελεχώσουν τα δυο ασθενοφόρα που θα διαθέσει το ΕΚΑΒ.

Στο δε Χατζηκώστα, ο διαγωνισμός «απέβη άγονος», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει μεταξύ άλλων ότι οι μεταφορές από ανειδίκευτο προσωπικό ενέχουν κινδύνους και επίσης, υπάρχει περίπτωση να χρεώνονται επιπλέον οι ασθενείς.

Ζητάει από τον υπουργό και την κυβέρνηση να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και διασώστες «ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες και με ασφάλεια υπηρεσίες διακομιδών στις δομές υγείας στους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back