Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Πολλά τα ερωτήματα…

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Πολλά τα ερωτήματα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2020, 16:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «αδιαφάνεια, αλαζονεία και αυταρχισμό που βλάπτουν πολύ σοβαρά τη δημόσια υγεία, τη Δημοκρατία και την κοινωνία» καταγγέλλει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων. Σε μια περίοδο που το lockdown διανύει την τρίτη εβδομάδα του και πάει προς τέταρτη, που το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά, που τα πιθανά «διπλά» βιβλία του ΕΟΔΥ προκαλούν πολλά ερωτήματα αλλά και εισαγγελική παρέμβαση και που κυρίως οι ανθρώπινες απώλειες είναι δυστυχώς πολλές.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων έρχεται να αναδείξει το ζήτημα της συλλογής των επιδημιολογικών δεδομένων και σε τοπικό επίπεδο, όπως και την απουσία επίσημης ενημέρωσης.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και σημαντικά, και για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από κανέναν φορέα.

Τις τελευταίες ημέρες, στο στρατόπεδο Περάματος προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, αλλά ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από το αρμόδιο υπουργείο. Η μόνη ανακοίνωση που υπήρξε, ήταν εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου όταν ανακοίνωσε τα πρώτα 25-26 κρούσματα στο στρατόπεδο. Και μετά… σιωπή.

Εύλογα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναρωτιέται τι γίνεται ακριβώς με τα κρούσματα των στρατιωτών στο Πέραμα και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν πάντως ήδη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος.

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Τι γίνεται στον Κατσικά; Πού βρισκόμαστε με την ιχνηλάτηση, ποια είναι η διαχείρισή τους; Τι γίνεται με τα κρούσματα στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, πόσα test γίνονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Τι γίνεται με την κάλυψη σε κρεβάτια ΜΕΛ και ΜΕΘ στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, τι γίνεται με την υπόλοιπη λειτουργία - για τα άλλα νοσήματα - στα νοσοκομεία;

«Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει θεσμική ενημέρωση, ανά περιοχή, παρά μόνο ‘πληροφορίες’. Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι ουσιαστικά άγνωστο το μοντέλο επιδημιολογικού ελέγχου και διαχείρισης. Ποιος π.χ. θα ασχοληθεί με την επισήμανση του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αυξημένο φορτίο του ιού στα λύματα της ΒΙΠΕ;» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Παράλληλα, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της, με τον «αυταρχισμό να βαίνει κλιμακούμενος και στα Γιάννενα, με ιδιαίτερη ένταση, και με την κοινωνική ισοπέδωση να προχωράει».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική πραγματικότητα με τα πρόσθετα χρήματα της λίστας Πέτσα στα μεγάλα ΜΜΕ είναι βαθιά γελασμένοι. Αν προχωρήσουν στο περίφημο σχέδιο Πισσαρίδη, καταστρέφοντας την κοινωνική ασφάλιση και αυξάνοντας δραματικά τις τεράστιες ανισότητες, καταδικάζοντας την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην ανεργία και στην υποαπασχόληση, χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις και εναλλακτικές προτάσεις, είναι εκτός τόπου και χρόνου» υπογραμμίζει.

Αναφέρεται δε και στον «αυταρχισμό και τη στοχοποίηση συνδικαλιστών ή ακόμα και στην ευνοιοκρατία υπέρ των ‘δικών μας παιδιών’ όπως γίνεται στα νοσοκομεία». Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταλήγει με την επισήμανση ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ που διαχειρίζονται με απαράδεκτο τρόπο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back