Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Να αποσυρθεί ο νόμος για τις λαϊκές»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Να αποσυρθεί ο νόμος για τις λαϊκές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2021, 23:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το τμήμα Οικονομικής και Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τις καταργεί.

Αναφέρει ακόμα ότι οι λαϊκές ουσιαστικά «εκχωρούνται στους μεγαλεμπόρους» και προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός, που θα εκδιώξει μικροπωλητές και παραγωγούς.

Ακόμα, τονίζει ότι η αρμοδιότητα και η διαχείριση των λαϊκών φεύγει από τους Δήμους και δεν συμμετέχουν πλέον οι εκπρόσωποι των αγροτών-παραγωγών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές των Δήμων, «οι δε αγρότες παραγωγοί μετατρέπονται σε προσωρινούς ενοικιαστές που καθημερινά κρίνεται η απομάκρυνσή τους».

Προειδοποιεί ότι «με την εκδίωξή τους και την είσοδο των μεγαλεμπόρων στις λαϊκές αγορές, θα αρχίσει ο χορός της ασυδοσίας με κίνδυνο η παραγωγή να κινδυνεύει να μένει απούλητη και το εισόδημα του καταναλωτή να γίνεται βορά στο υπερκέρδος των μεγαλεμπόρων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να αποσυρθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις και να γίνει διάλογος με τους αγρότες και παραγωγούς, αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση «ζητάμε να σταθεί, επιτέλους, στο ύψος των ευθυνών της και να πάρει θέση για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων της και να προβεί σε ενέργειες για την προστασία των αγροτών-παραγωγών και των καταναλωτών».   

Τέλος, καλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα, «να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω στο νομοθετικό αυτό έκτρωμα που εισάγεται για ψήφιση».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Κοκκινοφασιστακι
Να αποσυρθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απο την πόλη μας Και κάθε ναζιστικό/σταλινικό κατάλοιπο που έχει μείνει για να μας ταλαιπωρεί. ***ΝαΖι απο το Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (English: National-Socialist German Workers' Party - Ελληνικά : Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα των Εργατών) . Για να μη ξεχνιόμαστε τι είναι ο σοσιαλισμός
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back