ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Επικίνδυνο για τη δημοσία υγεία το σχέδιο ΝΔ»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Επικίνδυνο για τη δημοσία υγεία το σχέδιο ΝΔ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2023, 16:10

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του για το κυβερνητικό σχέδιο για το σύστημα δημόσιας περίθαλψης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι επικίνδυνο» και αναλύει γιατί.

Αναφέρει δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι η επιστράτευση εργαζόμενων σε Δήμους και σώματα ασφαλείας, λέγοντας ότι «υπάρχουν ήδη 2.500 εκπαιδευμένοι άνεργοι διασώστες».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ανοίγει ο δρόμος για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και λέει ότι «ήδη, η διοίκηση του ΠΓΝΙ με την αρ. πρ. 18/5-7-2023 απόφαση ΔΣ, και μετά από προφορική εντολή της 6ης ΥΠΕ, προκήρυξε διαγωνισμό για απ’ ευθείας ανάθεση σε ιδιώτη του έργου 220 διακομιδών τον μήνα έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ, που σημαίνει πρακτικά 7 διακομιδές την ημέρα και με χρόνο απόκρισης … 2 ώρες».

Αναφέρει ακόμα ότι για παράδειγμα, το ΠΓΝΙ θα μπορούσε να καλύψει τις ίδιες ανάγκες με την αγορά ασθενοφόρου, πρόσληψη μονίμων διασωστών, αλλά και να εξοικονομήσει χρήματα.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρει ότι στο επόμενο διάστημα «θα δούμε και τους εργολάβους καθαριότητας να μπαίνουν στο παιχνίδι (εκτίμηση για 7.000.000 ευρώ το χρόνο), με απολύσεις εργαζομένων και ελεγχόμενη ποιότητα έργου».

Τέλος, δηλώνει ότι «θα είναι εδώ, με όραμα, γνώση, και σχέδιο και θα βάλει πλάτη για την ανάδειξη και στήριξη των αναγκών του λαού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back