ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση στο Κάστρο

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση στο Κάστρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2023, 11:16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση σήμερα Τρίτη  13 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ., στην πλατεία Μάτσα στο Κάστρο, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και θέμα την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στο μεταξύ, ο κ. Αλμπάνης, μαζί με τη συνυποψήφιά του Μερόπη Τζούφη, πήραν μέρος σε εκδήλωση στην Κόνιτσα και σε περιοδεία στο Μέτσοβο, όπου συνομίλησαν με κατοίκους για τα θέματα της υγειονομικής κάλυψης της ανεργίας και της ακρίβειας.

«Η Νέα Δημοκρατία με τις πολιτικές που άσκησε και τις μελλοντικές επιλογές της ακρωτηριάζει στην ουσία το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στοχεύει στην αποδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι το κόμμα προτείνει τη θεσμοθέτηση νέας δέσμης κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα, το πρόγραμμά του προβλέπει την  μονιμοποίηση όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, την υλοποίηση 15.000 στοχευμένων προσλήψεων σε βάθος 4ετίας, με παράλληλη θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης κάλυψης κενών συνταξιοδότησης, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο τη λειτουργία 380 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη τη χώρα, σε βάθος τετραετίας, ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού με την αξιοποίηση ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία με στόχο την σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε βάθος τετραετίας.

Επίσης, προτείνει ειδικά προγράμματα εργασίας νέων πτυχιούχων στον δημόσιο τομέα, μαζικό πρόγραμμα επιδότησης της διατήρησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα, προγράμματα υποστήριξης της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, προβλέπεται επίσης ο επανασχεδιασμός του συστήματος εισοδηματικής στήριξης των ανέργων και το δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης όλων των νέων που αποφοιτούν από το Λύκειο και δεν εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητεία ή μεταλυκειακή επαγγελματική κατάρτιση.

Για την ακρίβεια τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραθέτει μέτρα άμεσων παρεμβάσεων καταπολέμησης της ακρίβειας, ενίσχυσης των εισοδημάτων και θωράκισης της αγοραστικής δύναμης όπως η θέσπιση κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση κατά 10% των μισθών στο δημόσιο τομέα, επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019, καταβολή στους συνταξιούχους όλων των αναδρομικών που δικαιούνται, χορήγηση ετήσιων αυξήσεων στις συντάξεις, σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς, αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 10.000 ευρώ, θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζόμενους με μπλοκάκια και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Επίσης προτείνει ανώτατα όρια τιμής στη λιανική για την ηλεκτρική ενέργεια, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή της Ε.Ε. ,μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, πρόβλεψη μηδενικού ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back