ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή εκδήλωση για τη δημόσια παιδεία

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή εκδήλωση για τη δημόσια παιδεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 19:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Το μέλλον της δημόσιας παιδείας» πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 19:00, στα Λιθαρίτσια. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας τα τελευταία χρόνια, όπως η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, η νέα Γ' Λυκείου και η δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το απολυτήριο Λυκείου, η ριζική αναδιάρθρωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή, η νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι νέοι θεσμοί και νέες χρηματοδοτήσεις στην έρευνα και την καινοτομία.

Επίσης θα παρουσιαστεί το προγραμματικό σχέδιο της επόμενης περιόδου το οποίο στοχεύει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στην ενδυνάμωση της δημόσιας Παιδείας, στην καθολική πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων σε ποιοτική εκπαίδευση, καθώς και στην αντιμετώπιση των παθογενειών που ενδήμησαν στην εκπαίδευση μετά από δεκαετίες ανερμάτιστων πολιτικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back