ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητώντας διαθεσιμότητες στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητώντας διαθεσιμότητες στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2023, 13:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καλεί σε δήλωση διαθεσιμοτήτων για δημοτικό ψηφοδέλτιο, για τον Δήμο Ιωαννιτών, μέχρι την προσεχή εβδομάδα.

Η κίνηση που στοχεύει σε αυτόνομη κάθοδο, ουσιαστικά, έρχεται σε αντίθεση με κάποιες –ανεπίσημες- εξελίξεις μέχρι στιγμής, καθώς στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να εντάσσονται σε άλλα ψηφοδέλτια, όπως πχ αυτό του κ. Μπέγκα.

Τα ονόματα των επικεφαλής είναι επίσης υπαρκτά-ακούγονται μεταξύ άλλων οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Άρης Σπέγγος. Ο στόχος είναι η εκλογή συμβούλων με προοπτική συνεργασιών στον β' γύρο, αρκεί φυσικά αυτός να υπάρξει, καθώς φέτος θα ισχύσει ξανά το μειοψηφικό και αντιδημοκρατικό όριο του 43% για την εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή.

Φυσικά, υπάρχει ήδη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε επίσημα στις προηγούμενες εκλογές, αν και ανεπίσημα κινήθηκε περισσότερο προς τη «Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισαφ.

Σημειώνεται ότι στην Άρτα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτόνομο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον δικηγόρο Παναγιώτη Καραγιώργο. Φαίνεται δηλαδή ότι το κόμμα ακολουθεί την τακτική της στήριξης αυτόνομων καθόδων και θα ήταν παράξενο να μη συμβεί αυτό στον μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου.

Σε περίπτωση που η προσπάθεια τελεσφορήσει, τότε ο χώρος της κεντροαριστεράς θα κατέβει ακόμα πιο πολυδιασπασμένος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back