Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ανακοινώθηκε νέα κατάπαυση του πυρός

Εικόνα του άρθρου Συρία: Ανακοινώθηκε νέα κατάπαυση του πυρός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2016, 16:59
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεταξύ του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών, ενώ την υποστήριξή του προς την ίδια κατεύθυνση υποστήριξε και ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο στρατός του καθεστώτος της Συρίας διευκρινίζει ότι από την ανακοίνωση αποκλείονται το Ισλαμικό Κράτος, το πρώην Μέτωπο αλ-Νόσρα και όλες οι οργανώσεις που συνδέονται με αυτές, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Υπεγράφησαν τρία έγγραφα: το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν διευκρινίζοντας ότι τα άλλα δύο έγγραφα αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ανακοινώνοντας παράλληλα την μείωση της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης της Ρωσίας.

«Συμφωνώ με την πρόταση του υπουργείου Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στη Συρία», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών. «Όμως θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», διευκρίνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back