Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

«Συνηθισμένοι άνθρωποι»: περί λαϊκής και δημοφιλούς κουλτούρας

Εικόνα του άρθρου «Συνηθισμένοι άνθρωποι»: περί λαϊκής και δημοφιλούς κουλτούρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2021, 01:34
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Συνηθισμένοι άνθρωποι» είναι ο τίτλος ενός νέου βιβλίου που επιμελήθηκαν ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, καθηγητής  της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (και ο οποίος είχε «θητεύσει» και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Το νέο αυτό βιβλίο από τις εκδόσεις «Opportuna» έρχεται να προσεγγίσει τη λαϊκή και τη δημοφιλή κουλτούρα με έναν διεπιστημονικό τρόπο. Στις σελίδες του φιλοξενούνται κείμενα ανθρώπων από διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Ο καθένας από αυτούς, με τη δική του μεθοδολογία, προσεγγίζει πολιτισμικά φαινόμενα και επιχειρεί να συμβάλει στην κατανόησή τους. Το δημοτικό τραγούδι, οι λαϊκές φυλλάδες, το σινεμά, η τηλεόραση, τα κόμικς, το ρεμπέτικο τραγούδι, η ροκ μουσική κ.λπ.  

Τα κείμενα υπογράφουν: Αλέξης Πολίτης, Κωνσταντίνα Μπάδα, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αλέξανδρος Κατσιγιάννης, Ελένη Ανδριάκαινα, Σοφία Ζησιμοπούλου, Χρήστος Δερμετζόπουλος, Λάμπρος Φλιτούρης, Λεωνίδας Οικονόμου, Νίκος Μποζίνης, Γιάννης Σκαρπέλος, Νίκος Φιλιππαίος, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Άννα Πούπου, Μάρθα Μιχαηλίδου.

Το βιβλίο θα βρίσκεται σύντομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back