Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζουν την προέλαση στη Συρία οι Τούρκοι

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζουν την προέλαση στη Συρία οι Τούρκοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2016, 01:28
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά άρματα μάχης πέρασαν στη βόρεια Συρία από την επαρχία Κιλίς σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου, ενώ οβιδοβόλα σφυροκόπησαν θέσεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν.

Τα άρματα διέσχισαν τα σύνορα κοντά στο τουρκικό χωριό Τζομπάνμπεϊ, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το συριακό χωριό αλ Ράι, δήλωσε το Ντογκάν.

Ο στόχος των τουρκικών στρατευμάτων είναι να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανοίγοντας έτσι ένα νέο μέτωπο στην περιοχή, μετά την επέμβαση της Άγκυρας τον περασμένο μήνα, αλλά και να παράσχουν υποστήριξη στους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, αφού εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από πολλά χωριά της περιοχής κατά την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο Ντογάν, στη νέα επιχείρηση μετέχουν τουλάχιστον 20 άρματα, πέντε θωρακισμένα καμιόνια μεταφοράς στρατιωτών, φορτηγά και άλλα οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σφυροκοπήθηκαν θέσεις του ΙΚ στην περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες προωθούνται τάχιστα, ανακαταλαμβάνοντας πολλές μεθοριακές ζώνες, με τη βοήθεια του τουρκικού πυροβολικού και της πολεμικής αεροπορίας του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες κατέλαβαν σήμερα πολλά χωριά κοντά στα σύνορα, τόσο στο μέτωπο της Τζαραμπλούς όσο και στο μέτωπο του Αλ Ράι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back