ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2021, 12:59
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκετά είναι ακόμα τα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών, ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο έχουν προκύψει και νέα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς έδωσαν το βράδυ οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την εκ νέου δημιουργία πύρινου μετώπου, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις περιοχές Κρυονέρι, Γέρμα, Μελισσά, Κόκκινα Λουριά, Καρβελάς και Μαραθέα της Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις εστίες φωτιάς και να αντιμετωπίσουν άμεσα πιθανές αναζωπυρώσεις.

Οριοθετημένη και χωρίς να εμπνέει κάποια ανησυχία είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στον Ασπρόπυργο. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν μόνο κάποιες πολύ μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και τους περισσότερους δρόμους όπου είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.


Στη Φούρκα Χαλκιδικής

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δύσβατη δασική περιοχή στη Φούρκα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής, οφείλεται σε κεραυνό.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back